Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Bokseforbundet lover premiepenger til medaljevinnere i OL til tross for at forbundet er suspendert fra lekene

Idrettspolitikk.no: Det internasjonale bokseforbundet (IBA) følger i friidrettens fotspor og lover premiepenger til utøvere som tar OL-medaljer i Paris.

IBA gjennomfører grepet til tross for at boksingen under Paris-lekene arrangeres av Den internasjonale olympiske komité (IOC) etter at forbundet ble fratatt rollen på grunn av bekymringer om dens økonomiske åpenhet.

Boksing er også tatt ut av OL i Los Angeles i 2028 på grunn av situasjonen IBA er i.

Gir millioner i premiepenger

Forbundet, som er finansiert av den russiske gassgiganten Gazprom og ledet av den kontroversielle russiske presidenten Umar Kremlev, sier at de vil betale gull-, sølv- og bronsemedaljevinnere bonuser fra et totalbudsjett på 3,1 millioner dollar. Det tilsvarer 32,56 millioner kroner.

IBA gir 100.000 dollar til vinneren (1.52 millioner kroner), 50.000 dollar til sølvvinneren (526.000 kroner) og 25.000 dollar til bronsevinneren (263.000 kroner).

Artikkelen fortsetter under Twitter/X-meldingen.

Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) har sagt at de kun vil premiere gullmedaljevinnerne, som får 50.000 dollar (526.000 kroner) hver.

WAs bonusordning har fått kritikk fra andre forbund, og IOC og IOC-president Thomas Bach har tatt avstand fra grepet.

Tar beslutningen til etterretning

Og IOC legger heller ikke noe imellom når de kommenterer IBAs beslutning.

De ber også denne gangen om mer åpenhet.

«Når det gjelder premiepenger har tatt avgjørelsen fra Det internasjonale bokseforbundet til etterretning», het det i en uttalelse fra IOC etter at nyheten om premiepenger ble kjent.

Artikkelen fortsetter under pressemeldingen fra IOC.

«Som alltid med IBA, er det uklart hvor pengene kommer fra. Denne totale mangelen på åpenhet om økonomi var nettopp en av grunnene til at IOC trakk tilbake sin anerkjennelse av IBA.»

«IBA har ikke vært i stand til å forklare hvor pengene kommer ifra på en transparent måte eller å gi god nok innsikt i sin totale økonomiske avhengighet, på den tiden, til det statseide selskapet, Gazprom.»

IOC skriver videre:

«På grunn av suspensjonen og IOCs påfølgende beslutning om å ikke anerkjenne IBA i 2023, har IBA verken vært involvert i kvalifiseringen til eller organiseringen av bokseturneringen til de olympiske leker i Tokyo 2020 og er heller ikke involvert i Paris 2024.»

«Kvalifiseringene og de olympiske turneringene ble og blir organisert av bokseenheter satt opp av IOC, for å beskytte utøverne, de nasjonale bokseforbundene og deres respektive nasjonale olympiske komiteer [NOCs]. Dette er grunner til at boksing for øyeblikket ikke på programmet til de olympiske leker LA28.»

Til slutt gjør IOC det klart at alle boksere som slutter seg til IBA ikke får delta i lekene i Los Angeles i 2028 og at nasjonale olympiske komiteer må kutte koblingene til IBA.

Les mer: Bokseforbundet lover premiepenger til medaljevinnere i OL til tross for at forbundet er suspendert fra lekene
Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
NTB-AFP
- Annonse -

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT