Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

«Netflix’ kvalme hvitvasking av David Beckham»

GJESTEKOMMENTAR: En ting må vi berømme David Beckham og PR-teamet hans for: De kan sakene sine. En renskåret, vakker TV-produksjon. En glamorøs premiere på et eksklusivt sted i London i forrige uke. En PR-maskin som dundrer løs på nett.

Alt for å promotere det som utgir seg for å være en dokumentar om Beckhams liv. Serien BECKHAM går for tiden på Netflix og der får du mange kule historier: Du får et spennende innblikk i kulissene i en fotballkarriere på absolutt toppnivå, med dramatiske opp- og nedturer.

Underholdning, underholdning, underholdning

Følelsen av tomhet og undergang etter det røde kortet han fikk av danske Kim Milton Nielsen i VM 1998.

Beckham som «gravende journalist» der han konfronterer Victoria med at faren hennes kjørte Rolls-Royce på 80-tallet og at hun derfor ikke har rett til å kalle seg arbeiderklasse, slik hun prøver å framstille familien sin. Og så litt grums om de mange utroskapshistoriene til fotballstjernen på 00-tallet.

Å, som vi blir underholdt og opplyst! Å, som Netflix og alle oss andre i media bidrar til å sette scenen for fotballbossen og forretningsmannen David Beckham som fikk Lionel Messi til Inter Miami.

Hva skjedde med Qatar?

Men hvor er klippene som konfronterer Beckham med hans rolle i fotball-VM i Qatar? De ble sikkert kuttet fordi de ikke passer inn i historien de vil fortelle.

I forrige uke kom Team Beckham med en «full støtte» til den ene budgiveren til Manchester United i den lojale og mye siterte lokalavisa Manchester Evening News, mens Daily Mail kunne fortelle om en mulig framtidig rolle i Manchester United, selvfølgelig hvis Jassim bin Hamad al-Thani lyktes i å kjøpe klubben.

Det hele er så rosenrødt at det er for godt til å være sant, og det er det.

For det TV-serien, de fleste artiklene som knytter Beckham til sin tidligere klubb unnlater å fortelle er Beckhams multimilliard-avtale med Qatar for å være en ambassadør for staten.

Man gir Team Beckham full regi over innholdet i TV-serien å nevne interessekonflikten (som Team Beckham selvfølgelig har hatt), og når all verdens nyhetsmedier, inkludert oss i Tipsbladet, ikke nevner Beckhams milliardutbetalinger fra Qatar hver eneste gang vi skriver og snakker om ham, grenser det til pliktforsømmelse.

Det er selvfølgelig det som er hensikten med serien og Netflix’ kvalme hvitvasking av Beckham-merkevaren og det fungerer perfekt med den velvillige støtten fra resten av oss.

Qatars ambassadører

Qatar vil veldig gjerne ha OL i 2036, noe som vil være et mektig motsvar til erkerivalen Saudi-Arabia, som nå går all in for å få fotball-VM i 2034, og med selveste David Beckham på lønningslisten i årene til det skjer.

Det er i den konteksten vi må se David Beckhams uttalelser forrige måned, da han ble sendt til torgs av sin virkelige arbeidsgiver, emiren av Qatar og hans regime for å fortelle at han aldri opplevde problemer for migrantarbeidere i det lille oljelandet og at LHBT-personer opplevde et utmerket VM i Qatar i fjor.

David Beckham hadde en storartet fotballkarriere og han har etter hvert blitt en dyktig politisk aktør. Og han brukte sin innflytelse til å prøve å få sin tidligere klubb Manchester United i Qatars hender, selv om det akkurat nå ikke ser ut til å lykkes, med Jim Ratcliffe i førersetet for en overtakelse.

Du er like naiv som en leder i FIFA eller UEFA hvis du ikke skjønner at unge sjeik Jassim er sendt til torgs av emiren og regimet i Qatar for å prøve å kjøpe Manchester United for 50-60 milliarder norske kroner.

Alle de Beckham-positive historiene, alle de positive innleggene om ham på sosiale medier hjelper dessverre et diktatur til ytterligere å spre sin innflytelse i fotballen, i dette tilfellet ved å prøve å kjøpe den kanskje mest kjente fotballklubben i verden, samtidig som Beckhams klubb Inter Miami soler seg i glansen av en annen Qatar-ambassadør, nemlig Lionel Messi.

Dette skal vi ha i bakhodet neste gang vi er i ferd med å hylle «gravejournalisten Beckham» eller tror at en såkalt dokumentar på Netflix er noe annet enn en glanset og pent innpakket reklame for «Becks» og hans agenda.

Kommentaren ble først publisert i Tipsbladet under tittelen Netflix’ vamle hvidvask af David Beckham

Les mer: «Netflix’ kvalme hvitvasking av David Beckham»
Troels Bager Thøgersen
Redaktør og kommentator for Tipsbladet

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT