Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

NRK felt i PFU for travsending

NRK brøt god presseskikk da Kjetil Jansruds og prinsesse Märtha Louises bindinger til Norsk Rikstoto ikke ble opplyst i sendingen fra Oslo Grand Prix i juni.

NRK ble i onsdagens møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU) felt på Vær varsom-plakatens punkter 2.3 og 2.8. Punktene handler blant annet om å vise åpenhet om bakenforliggende forhold og om skjult reklame, kommersielle forhold og sponsing.

NRK var klaget inn av spillselskapet Kindred Group.

NRK hadde kjøpt produksjonen av selskapet Maverix og betalt av Norsk Rikstoto, som selger pengespill på hest, inkludert til løpene sendingene dekket. Ifølge PFU framsto programlederne i sendingen som NRK-medarbeidere.

– Utvalget reagerer sterkt på at det ikke noe sted ble opplyst at sendingene var finansiert av en ekstern kommersiell aktør, skriver PFU i sin uttalelse.

Både tidligere toppalpinist Kjetil Jansrud og prinsesse Märtha Louise deltok i programmet. Jansrud har den siste tiden vært sentral i reklamekampanjer for Norsk Rikstoto, men dette ble det ikke tilstrekkelig opplyst om i programmet, ifølge PFU.

– For meg er det oppsiktsvekkende at NRK ikke har klokkeklare rutiner for merking av denne typen sendinger, kommenterte PFU-medlem Eivind Ljøstad, som til daglig er ansvarlig redaktør i Fædrelandsvennen.

Les mer: NRK felt i PFU for travsending
NTB, logo
NTB

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT