22. juli 1970 sendte et samlet norsk landslag et brev til VG hvor de ønsket å stoppe spillerbørsen, som den gang gikk i sin åttende sesong. Brevet er underskrevet av samtlige spillere, blant annet tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen. De mente bla. at den var en psykiske belastningen for spillere som til stadighet fikk lave karakterer.
Faksimile VG, 22. juli 1970.
Meninger

«VG-børsen (1962-2022)»

NEKROLOG: Nå er beslutningen tatt - VG-børsen legges ned etter 61 år, en såkalt institusjon i norsk sportspresse, litt sånn som Sportsrevyen på NRK. VG føler ikke at dette er det rette å satse på, bruke ressurser på en spillerbørs. Det er trist.

28. april 1991 dro jeg til Kongsvinger på min første kamp som reporter for VG i Eliteserien. Det var KIL mot Fyllingen, kampen endte 0-0 - og ifølge rapporten (som jeg ikke husker stort av) var det en ekstremt kjedelig kamp. 

Men jeg var i gang, fikk æren av å gjøre det jeg som liten gutt hjemme i Lillehammer hadde sett VG-reportere gjøre siden 1962, det året jeg ble født. 

Som tenåring klippet jeg ut VG-børsen fra avissidene og limte dem inn i en perm, "Rundens Lag" hver uke. Det var et høydepunkt for en, litt over middels, fotballinteressert gutt.

Drømmejobben

Men nå satt jeg altså der selv og skulle poeng-sette spillere. Jeg var i gang med en av drømmene mine.

Hver sesong siden har jeg jobbet med VG-børsen, satt poeng fra 1-10 på de 22 som starter, reservene som spiller 30 minutter eller fle

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: