Anmeldelser

Varm film om arbeidere i et kaldt og kynisk spill

DOKUMENTARANMELDELSE: Jeg har forhåndskikket på kveldens sterke Urix-dokumentar. Det burde du også gjøre. Den gir et rystende bilde av forholdene for immigrantarbeidere i Qatar, men samtidig et varmt portrett av enkeltskjebner.

Qatar-VM og byggjeskandalen (eller The Workers Cup som den heter på originalspråket) er en varm beskrivelse av slavearbeiderne som gjør ferdig VM-anleggene til fotball-VM i 2022 og gir oss innblikk i en kaldt og kynisk verden der fattige arbeidere ikke betyr noen ting.

I filmen følger vi blant andre 21-år gamle Kenneth Kwesi fra Ghana som har havnet i Qatar som arbeider fordi en falsk fotballagent har lurt ham dit under påskudd av at han kan få oppfylt proffdrømmen der. Kwesi sitter igjen med en femårskontrakt som slavearbeider som han ikke kommer ut av. Selskapet han jobber for er Gulf Construction Company (GCC) og de har alle rettighetene til Kwesi og alle hans arbeidskolleger. Når de ikke jobber blir de lukket inne i egne brakkebyer uten mulighet til å bevege seg rundt. GCC har når filme

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: