Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Etterretningsapport: Donald Trump ble tilbudt eierandeler i russiske VM-anlegg

- Annonse -

Det er nettstedet Buzzfeed som har publisert deler av etterretningsnotatet som denne uken har sjokkert en hel verden, med blant annet påstander om at det finnes video av Donald Trump som sitter i en suite på et hotell i Russland i 2013 og ser på på russiske prostituerte som tar en Golden Shower (med andre ord de tisser på hverandre).

Det samme notatet, som stammer fra en tidligere britisk etterretningsoffiser, sier at Donald Trump ikke ønsket å investere i russiske VM-anlegg. Årsaken er ukjent.

Etterretningsnotatet som sier at Donald Trump fikk tilbud om å investere i VM-anlegg i Russland.

Hvis vi skal tro det som nå avdekkes om russisk hacking av det amerikanske valget og Donald Trumps tettet forbindelser til Russland, så er vi nå vitne til et av de største komplottene i moderne historie. Hvis opplysningene som har kommet fram er korrekte har russerne hatt som mål om først å sørge for at Hillary Clinton ikke ble valgt til president og deretter å kontrollere president Trump med trusler om å lekke detaljer fra han eget privatliv. Er det derfor Trump har vært så Russland-vennlig gjennom hele valgkampen?

Utover det angivelige tilbudet om å bidra til VM i Russland i 2018 er Donald Trump mer eller mindre ufrivillig knyttet til fotball-VM i Russland på andre måter.

For det første bodde en av de mest korrupte FIFA-bossene (Chuck Blazer) i Trump Tower i mange år. Han var en av dem som ga fotball-VM til Russland i 2018 gjennom etter press og gaver fra Russlands president Vladimir Putin. Blazer hadde sagt at han ville stemme på England, men falt ned på Russland etter å ha blitt invitert til Russland og latt seg påvirke av Russlands president.

For det andre, og kanskje mer viktig, var det USAs justisminister Loretta Lynch som beordret raidet og arrestasjonene av Hotel Bar au Lac i Zurich under FIFA-kongressen i 2015 for å komme til bunns i korrupsjonsanklagene, blant annet mot Russland, i forbindelse med tildelingen av VM til Russland i 2018 og Qatar i 2022. Chuck Blazer var en av dem som i lengre tid hadde bidratt med informasjon slik at det kunne tas ut tiltale mot over 30 personer knyttet til FIFA.

Hvorfor Donald Trump ikke beit på tilbudet om investeringer i russiske VM-anlegg er usikkert. Og hva som har vært motivet til russiske interesser for å få ham til å investere er også usikkert.

Det som er sannsynlig er at en russiskvennlig president med gode forbindelser til Russland vil utnevne en ny justisminister som ikke er så veldig opptatt av å finne ut om Russland fikk VM på grunn av korrupsjon.

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT