Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Omdiskutert Trump-rapport startet med FIFA-etterforskning

Det er sådd stor tvil rundt sannhetsgehalten til den mye omtalte etterretningsrapporten om Trumps forbindelser til Russland.

Flere nyhetsmedier har latt være å publisere innholdet i rapporten fordi de ikke kunne bekrefte innholdet og mange medier har funnet mange faktafeil i rapporten. I tillegg straffet Donald Trump mediene som publiserte innholdet i rapporten på sin første pressekonferanse med å skjelle dem ut og nekte å svare på spørsmål fra journalister knyttet til disse mediene.

En av opplysningene som kom fram i den omdiskuterte rapporten var at Donald Trump skulle ha blitt tilbudt eierandeler i russiske VM-anlegg, men at han skal ha takket nei. Nå kan det vise seg at det er nettopp VM-historien som kan ha størst sannhetsgehalt i rapporten som flere og flere mener bør tas med stadig større klyper salt.

Les ogsåEtterretningsapport: Donald Trump ble tilbudt eierandeler i russiske VM-anlegg

Reuters har sett flere eposter som indikerer at FBI kontaktet den tidligere MI6-agenten Christopher Steele i 2010 for å spørre ham ut om hva han visste om korrupsjon mellom Russland og FIFA.

Årsaken var at Steele etter at han hadde sluttet som agent for MI6 startet selskapet Orbis Business Intelligence som tidligere var leid inn av det engelske fotballforbundet for å granske FIFA i forbindelse med at FIFA ga fotball-VM til Russland og Qatar i henholdsvis 2018 og 2022. Orbis Business Intelligence ble etablert i mars 2009.

På bakgrunn av informasjonen FBI fikk av Steele startet FBI i 2015 arrestasjoner av FIFA-topper og mange av dem er i dag dømt for korrupsjon.

Det betyr sannsynligvis at noe av det den britiske agenten Steele har kommet med i denne saken kan være sant. Spørsmålet er om det kun er fotballrelaterte nyheter som er det eneste av verdi i den omdiskuterte Trump-rapporten.

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT