Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

«I dag er det nesten fritt frem for å utøve rasisme på norske idrettsarenaer uten konsekvenser»

DEBATT: Nå er vi snart halvveis inn i fotballsesongen, og jeg tror ikke det har vært én uke uten at noen har blitt kalt for N-ordet, jævla stygge utlending, svarting osv. Vi må snart anerkjenne at norsk idrett har et stort rasisme-problem i alle ledd.

Norges Fotballforbund (NFF) leverer årlig en rapport over uønskede hendelser. Dessverre øker antallet uønskede hendelser år for år, og selv om NFF vil si at det ikke skjer mer uønskede hendelser, men at vi er blitt bedre på å rapportere slike hendelser, må jeg si at ved «førstelinja» har det sjeldent vært mer enn det har vært de siste årene.

Kanskje vi i Haugerud IF bare har vært uheldige, men rapporten viser også store mangler ved at NFF selv ikke kategoriserer rasisme som et eget punkt i sin egen rapport. Rasisme er gjemt under «trakassering og hets».

Om ikke forbundet selv anerkjenner at rasisme skjer, hvordan skal vi da få bukt med dette?

Finnes ingen konkrete retningslinjer

Saksbehandlingen og konklusjoner av slike saker virker å være vilkårlige, og det finnes ingen konkrete retningslinjer fra norsk idrett på hvordan slike saker skal følges opp.

NFF lener seg på at klubber fører en god saksbehandling for at man i det hele tatt skal ha en mikroskopisk mulighet til å sanksjonere.

I dag, slik det er nå, er det nesten fritt frem for å utøve rasisme på norske idrettsarenaer uten konsekvenser, og det er det regelverket til forbundet selv som sørger for.

Må innrømme at rasisme også foregår hos oss

Internkulturen mellom oss klubber må også endres.

Selv om jeg skjønner at ingen klubb ønsker eller vil bli assosiert med rasisme, trakassering og lignende, så må vi anerkjenne at idretten speiler samfunnet, og rasisme forekommer i aktiviteten vår hele tiden.

Å benekte ting som har skjedd, eller benekte enhver handling som har skjedd hjelper ikke å bekjempe denne type holdninger.

Rasisme skjer i min klubb, og det skjer i din klubb. Anerkjenner vi det, så kan det hende vi kan komme et steg på veien videre mot å redusere utøvelsen av slike uønskede hendelser.

Norsk Toppfotball har nå utarbeidet en viktig og god protokoll i de tilfellene det skjer rasisme i toppfotballen, hvorfor er det så vanskelig å få til det samme i aktiviteten til barn og unge?

Les mer: «I dag er det nesten fritt frem for å utøve rasisme på norske idrettsarenaer uten konsekvenser»
Thor Olav Tvedt Delgado-Rodriguez
Daglig leder Haugerud IF

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT