NBBF-president Jan Hendrik Parmann sammen med visepresident Tor Christian Bakken, en av arkitektene bak brevet til FIBA.
Foto: Norges basketballforbund
Basketball

Basketballforbund med Russlandprotest: – Vi deler ikke rom med disse landene

Idrettspolitikk.no: Sammen med åtte andre basketballforbund – de nordiske, de baltiske og Polen – har Norges basketballforbund (NBBF) sendt en uttalelse til Det internasjonale basketballforbundet (FIBA), FIBA Europe, Den internasjonale olympiske komité (IOC) og alle FIBAs medlemsland i Europa, der de forteller at de trekker seg fra alle FIBA-arrangementer der det også er invitert russiske eller belarusiske deltakere.

– Foreløpig er det stille som i graven, sier NBBF-president Jan Hendrik Parmann til Idrettspolitikk.no på spørsmål om det er kommet reaksjoner fra på brevet.

Det gjelder både et brev som de ni basketballforbundene sendte til FIBA i januar og brevet de sendte i februar.

Parmann sier det er bra at pressen retter søkelys på det som nå skjer i internasjonal basketball.

– Vi ser veldig alvorlig på at de er blitt tatt inn i varmen, sier Parmann i en pressemelding som NBBF sendte ut mandag 20. februar.

Purring på brev sendt i januar

I brevet de ni forbundene har sendt til FIBA slår de fast at så lenge Russlands angrepskrig i Ukraina fortsetter, vil de ni landene ikke nominere deltakere til FIBA-arrangementer der det åpnes for russisk og belarusisk deltakelse.

Saken fortsetter under bildet.

Brevet som de
LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: