Den russiske regjeringen hyller de «nøytrale utøverne» som kom hjem fra OL i Beijing i 2022.
Foto: Det russiske sportsdepartementet
IOC

Åpner for russisk deltagelse i Paris-OL i 2024: – IOC støtter Russlands angrepskrig i Ukraina

Idrettspolitikk.no: Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpner opp for russisk og belarusisk deltagelse i sommer-OL i Paris i 2024. Det kommer fram i en pressemelding fra IOC etter styremøte 25. januar 2023. Det har vakt sterke reaksjoner og fått flere aktører til å anklage IOC for å støtte den russiske angrepskrigen i Ukraina.

– Dagens beslutning om å tillate russiske og belarusiske idrettsutøvere å konkurrere i kvalifiseringer til å delta i OL i Paris i 2024 sender et budskap til verden om at Den internasjonale olympiske komité (IOC) støtter Russlands brutale krig og invasjon av Ukraina, skriver Global Athlete og Athletes for Ukraine i en pressemelding.

De får også støtte av Belarus Sport Solidarity Federation Athletes. Global Athlete er en stiftelse som de siste årene har blitt et altarnativ til IOCs egen utøverkomité og er svært kritisk til IOC rolle i internasjonal idrettspolitikk.

Pressemeldingen er en reaksjon på IOCs standpunkter til russisk og belarusisk deltagelse i OL..

– Ved å la russiske og belarusiske utøvere konkurrere, styrker IOC Russlands propagandamaskin, styrker Putin-regimet og undergraver frede

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: