Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Idretten får rekordsum fra tippemidlene: – I tråd med våre ønsker

Idrettspolitikk.no: Regjeringen bevilger 3,723 milliarder kroner av Norsk Tippings overskudd til idrettsformål over hele Norge i 2024. Norges idrettsforbund jubler.

- Annonse -

Summen representerer en økning på 288 millioner kroner fra fjorårets utbetaling. Totalt går 7,1 milliarder av tippeoverskuddet til idrett, kultur og frivillighet, opplyser Kulturdepartementet.

Av idrettstilskuddet går nærmere to milliarder kroner til idrettsanlegg i kommunene. Her økes bevilgningen med 180 millioner kroner fra 2023.

– Tilgang på anlegg er en av de viktigste forutsetningene for et bredt og tilgjengelig idrettstilbud, skriver kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i pressemeldingen om bevilgningen.

– Fordelingen i 2024 gjør at nesten 40 prosent av søknadsbeløpene blir innvilget, og gjennomsnittlig ventetid er redusert med nesten et halvt år. Vi tar også ned etterslepet fra nesten 3,5 milliarder kroner i 2023 til i underkant av 2,7 milliarder i 2024.

– I tråd med våre ønsker

870 millioner tildeles Norges idrettsforbund og Olympiatoppen. Den bevilgningen ble klar allerede i desember. I NIF jubler man over tildelingen og roser regjeringen for viljen til å ta tak i viktige problemstillinger.

– Dette er en fordeling i tråd med våre ønsker. Regjeringen viser en tydelig vilje til å gjøre noe med to av idrettens største utfordringer; mangel på anlegg og at mange ikke har råd til å delta, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i en pressemelding og fortsetter:

– Å stimulere til økt anleggssatsing er en viktig forutsetning for å sikre økt idrettsdeltakelse, og at idretten blir et sted å høre til – for alle. Vi har for få idrettsanlegg, samtidig som vi vet at det bygges færre anlegg enn før. Det er bekymringsfullt. Derfor er vi glade for økte bevilgninger til idrettsanlegg.

Ifølge NIF vil 1 886 millioner kroner – 51 prosent – av midlene blir tildelt idrettsanlegg rundt om i hele landet.

Dette er en økning på 180 millioner kroner fra i fjor. 

I tillegg er de lokale aktivitetsmidlene (LAM) som fordeles ut til idrettslagene, økt med 38,5 millioner kroner til 485 millioner kroner. Det er i tillegg satt av 130 millioner kroner til idrettslag i områder med høy andel barn i lavinntektsfamilier. LAM er økt med 38,5 millioner kroner fra i fjor og utgjør fortsatt 13 prosent av den totale tildelingen til idrettsformål, skriver NIF i en pressemelding.

Mer til inkludering

Tilskuddet til lokale lag og foreninger økes med 38,5 millioner kroner til 485 millioner, mens nyvinningen «Ekstrainnsats for deltakelse i idrettslag» bevilges 130 millioner. Sistnevnte er et initiativ rettet mot barn og unge fra 6 til 19 år.

– Det er svært gledelig at regjeringen ønsker at flere barn og unge skal ha muligheten til å delta i idrettsfamilien, og at de fordeler ytterligere 130 millioner kroner til dette formålet. Nå kan idrettslagene fortsette det gode inkluderingsarbeidet, sier Dalhaug.

– Vi vet at veldig mange idrettslag strekker seg langt for å inkludere flere barn og unge. De siste års kostnadsøkninger gjør det vanskelig både for familier og idrettslag å få endene til å møtes. Midlene kommer svært godt med i arbeidet for å sikre at alle barn og unge fortsatt kan delta i idrettsaktivitet, avslutter idrettspresidenten.  

Ifølge NIF antyder regjeringen at formålet og modellen for tildeling av midler blir den samme som for de 225 millionene regjeringen bevilget til samme formål i 2023.

Les mer: Idretten får rekordsum fra tippemidlene: – I tråd med våre ønsker
Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
NTB, logo
NTB

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT