spot_img

Presset øker mot fotballtopp etter VM-kysset: – Ber om umiddelbar handling!

Den kvinnelige toppdivisjonen i Spania ønsker fotballpresident Luis Rubiales sparket som følge av oppførselen etter VM-finalen for kvinner. Fifpro ønsker også handling.

De spanske fotballkvinnene slo England 1-0 i VM-finalen i Australia søndag. En av dem som var til stede for å gratulere seierskvinnene var den spanske fotballpresidenten.

Klemte og kysset spillere

46-åringen klemte alle Spanias spillere, men kysset i tillegg Jennifer Hermoso på munnen etter å ha omfavnet henne og kysset henne på kinnet. Det har skapt en voldsomt opphetet debatt.

Kritikken har likevel ikke avtatt av den grunn. I en offentlig uttalelse onsdag kveld meddelte den spanske fotballigaen for kvinner at de ønsker Rubiales sparket.

«En av de største prestasjonene i spansk idrettshistorie har blitt tilsmusset av den pinlige oppførselen til den høyeste representanten for spansk fotball, som nok en gang har vist at han ikke kan fylle stillingen han innehar», heter det i en uttalelsen.

«At en sjef tar arbeideren sin i hodet og kysser henne på munnen kan rett og slett ikke tolereres», står det videre.

Fotballpresidentens tidligere kollega Tamara Ramos har også uttalt seg til The Guardian om upassende kommentarer da de jobbet sammen.

Ifølge Ramos skal Rubiales blant annet ha spurt henne om fargen på undertøyet hennes. Det spanske fotballforbundet har avvist anklagene, og beskriver dem som «svært alvorlige og falske»

Mandag kveld ba Rubiales om unnskyldning for kysset og oppførselen sin.

– Jeg har sannsynligvis gjort en feil der, sa fotballpresidenten i en video publisert mandag.

– Ikke greit eller akseptabelt

Den internasjonale spillerforeningen Fifpro kritiserer nå også Spanias fotballpresident Luis Rubiales for kysset han ga Jennifer Hermoso etter VM-finalen.

«Uønsket fysisk tilnærming mot spillere er ikke greit eller akseptabelt i noen som helt situasjon, og spesielt ikke når de settes i den posisjonen av en person over dem», heter det i uttalelsen.

De ønsker at Rubiales skal etterforskes av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

«Vi ber om umiddelbar handling for å adressere hans oppførsel og ønsker en etterforskning under Fifas regler for etikk», skriver Fifpro videre.

I tillegg har den spanske fotballigaen for kvinner bedt om at Rubiales fjernes fra jobben som øverste leder for spansk fotball, ifølge AFP.

Hasteinnkaller til møte

Sent tirsdag sendte fotballforbundet i Spania ut en uttalelse der det hasteinnkalles til ekstraordinær generalforsamling allerede fredag.

Avisen Marca skriver at fotballpresident Rubiales ikke har noen planer om å trekke seg fra stillingen frivillig, men at han ønsker å forklare seg under fredagens generalforsamling.

Den spanske statsministeren Pedro Sánchez er blant dem som har kritisert Rubiales i harde ordelag etter episoden i Australia.

– Det vi så, var en uakseptabel gest. Jeg synes også unnskyldningen som er gitt av Mr. Rubiales er utilstrekkelig. Og jeg mener til og med at den er upassende, og at han må gå lenger, sa han tirsdag.

NTB-AFP
+ posts

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,539FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT