Aleksandr Bolsjunov jubler for gull på Skiathlon i OL i Beijing i 2022. Flertallet av utøvere som har svart på undersøkelsen ønsker ikke slike scener igjen på lang tid framover.
Skjermdump Eurosport 1
IOC

Unge aktive utøvere mest positive til å åpne opp for russisk og belarusisk deltagelse

Idrettspolitikk.no: Det har blåst friskt rundt og i den norske utøverkomiteen siden nyttår. Nå har komiteen offentliggjort en undersøkelse som viser sterk motstand mot russisk og belarusisk deltagelse i internasjonal idrett. Men samtidig inneholder den flere nyanser som viser splittelse blant utøverne.

Siden slutten av januar har det stormet rundt den norske utøverkomiteen, der Astrid Uhrenholdt Jacobsen er leder og samtidig sitter som utøverrepresentant i IOC og styremedlem i Idrettsstyret.

Utøverbråk i januar

Bråket startet etter at det kom opplysninger om at Jacobsen «tok til orde for Russland-retur i IOC-møte». 

En oppgitt Jacobsen mente dette var feil og hevdet at hun kun tok til orde for en diskusjon om temaet.

Etter det har det vært ytret mistillit mot Uhrenholdt Jacobsen fra flere i utøverkomiteen i spørsmålet om russisk og belarusisk deltagelse.

To møter - to spørreundersøkelser

For å oppklare misforståelser og for å få et tallgrunnlag for hva norske eliteutøver faktisk mener om russisk og belarusisk deltagelse i internasjonal idrett, særlig i tilknytning kvalifiseringen til OL i Pari

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: