I et intervju med TV2 i 2022 avviser Anders Besseberg opplysningene som den russiske varslerene Grigorij Rodtsjenkov har kommet med.
Skjermdump TV2
Korrupsjon

Tidligere IBU-president tiltalt for grov korrupsjon: – Ser nå fram til å forklare seg for retten

Idrettspolitikk.no: Økokrim har tatt ut tiltale i saken mot Anders Besseberg, som tidligere var president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Tiltalen gjelder grov korrupsjon, og gjelder forhold begått i perioden 2009 til 2018. Etterforskningen startet i 2017 etter avsløringer om statsorganisert russisk doping.

Tiltalen omfatter bestikkelser i form av klokker, jaktopphold og jakttrofeer, prostituerte samt en leasingbil som han disponerte fra 2011 til 2018 i Norge.

– Økokrim mener det er bevis for at tiltalte har mottatt bestikkelser sammenhengende over en ti-års-periode. Alvoret understrekes ved det tillitsbruddet dette innebærer i lys av hans verv som president i IBU, sier påtaleansvarlig og førstestatsadvokat Marianne Djupesland i en pressemelding som ble sendt ut mandag 17. april.

Mange avhør og store dokumentmengder

Økokrim skriver at det i etterforskingen har vært nødvendig å avhøre en rekke personer og innhente opplysninger fra flere land. I tillegg skal de ha gjennomgått betydelige dokumentmengder.

Økokrim har i dette sakskomplekset hatt en felles etterforsking med Østerrike (Joint Investigati

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: