En lettet fotballpresident møter den norske pressen til stede på FIFA-kongressen i Kigali.
Foto: Andreas Selliaas
FIFA

Hektisk aktivitet i kulissene om menneskerettighetsforslag – unngikk åpen debatt

KB Arena, Kigali, Rwanda (Idrettspolitikk.no): Det var en lettet og betinget fornøyd norsk delegasjon som gikk ut av KB Arena i Kigali etter FIFA-kongressen i Kigali. Dagen før var det hektisk aktivitet i kulissene for å unngå åpen debatt fra talerstolen.

– Vi må ta det vi får i dette gamet. Det er masse jobb for dette lille steget. Dette er noe hele Norge har stått bak, sa fotballpresident Lise Klaveness på vei ut av kongresshallen.

Følger opp talen i Doha

På forhånd hadde NFF spilt inn to forslag til agendaen: sikre kompensasjon av migrantarbeidere i Qatar og sørge for at FIFA etterkommer sine egne og FNs menneskerettighetspolicy.

Forrige gang Lise Klaveness deltok på en FIFA-kongress, var i Doha i Qatar, seks uker etter at hun var valgt som fotballpresident i Norge. Da tok entret hun talerstolen og tok et oppgjør med FIFAs korrupte fortid og måten Qatar behandler migrantarbeiderne på.

Der har skjedd mye siden FIFA-kongressen i Doha i Qatar i slutten av mars i fjor og til i dag. NFF har etter det fortsatt sitt engasjement for migrantarbeidere

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: