Faksimile Strava Andrew Musgrave
Langrenn

Kaller VM-løypene en skandale: – Avviket i Planica var større enn normalt

Idrettspolitikk.no: Finlands nest største avis, Ilta-Sanomat, kalte 50 kilometeren i VM i Planica for skandale etter at en finsk løper sendte inn sine egne Strava-målinger (GPS-målinger av egen aktivitet) av løpet. Der kom det fram at løypa bare var 44.69 kilometer. Viaplay-ekspert mener at avviket i Planica var større enn normalt.

I forkant av 15-kilometeren under ski-VM i Planica kritiserte tittelforsvarer Hans Christer Holund løypelengden på distansen. 

Store avvik

Han reagerte på at Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde godkjent 15-kilometeren, selv om den ikke var 15 kilometer. Arrangørene hadde målt den til kun 14.1 kilometer.

– Det er en tøff 14-kilometer, vil jeg si. Den er litt kortere (enn 15 kilometer), sa Holund under pressekonferansen dagen i forveien.

På spørsmål om han mente løypa var for kort, svarte han:

– Ja. Når man først skal gå 15 kilometer så skal det være 15. Nesten heller 16 kilometer. Det er for dårlig at vi bare går 14 kilometer. Nå har vi gått 10 kilometer i hele år, så klarer de ikke å få til en skikkelig 15 kilometer.

Viaplay-ekspert og statistikk-entusiast Jørn Sundby, sier

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: