FNs generalsekretær António Guterres sammen med IOC-president Thomas Bach i forkant av vinter-OL i Pyeongchang i 2018.
UN Photo
Meninger

«IOC bruker FN i et kynisk spill for å få sympati»

KOMMENTAR: Protestene mot IOC for å tillate russiske eller belarusiske utøvere i OL i Paris øker. Den polske sportsministeren Kamil Bortniczuk har uttalt at 40 land kan komme til å boikotte lekene i Paris om det skulle skje. Nå dytter IOC FN foran seg for å få sympati og støtte.

I pressemeldingen som IOC sendte ut for å klargjøre sitt syn på russisk og belarusisk deltagelse i etterkant av IOCs styremøte, henviste de blant annet til FN-sanksjonene mot Jugoslavia i forkant av OL i Barcelona i 1992. 

Det var første gang FNs sikkerhetsråd vedtok idrettssanksjoner mot en stat, men til tross for det fikk «nøytrale utøvere» delta i sommerlekene i Barcelona, hevder IOC.

Dette er ikke noe annet enn en finte fra IOC, blant annet fordi Russland sitter i Sikkerhetsrådet og aldri i verden vil stemme for sanksjoner mot seg selv, selv om de får delta med «nøytrale utøvere».

Og da presset på IOC økte etter at de åpnet opp for russiske og belarusiske deltagere presenterte de synspunktene til to FN-rapportører, Alexandra Xanthaki fra Hellas og Ashwini K.P. fra India, som sa at det er

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: