Foto: Pexels/Pixabay
Meninger

«OL-rettigheter til NRK – krisetegn eller tilbake til normalen?»

KOMMENTAR: Det var stor jubel i NRK da det ble klart at de hadde sikret seg OL-rettighetene til fire leker fra 2026 til 2032. Diskusjonen om hvor mye NRK har betalt for rettighetene er allerede i gang. En like viktig debatt er hvorfor NRK fikk denne muligheten.

Medielandskapet er i store endringer og svaret på hvorfor NRK igjen fikk muligheten til å sende OL på TV (sist gang var i London 2012) mener jeg vi finner i krysningspunktet mellom et mediemarked i en rivende utvikling, demografiske faktorer og politiske beslutninger.

Kommersielle mediemarkedet i endring

At NRK får rettighetene til OL (som en del av å være med i European Broadcasting Union (EBU)), som de siste gangene er solgt til globale medieaktører med stor betalingsvillighet og mediemakt, kan ikke ses på som noe annet enn at det kommersielle mediemarkedet er svekket eller i hvert fall i sterk endring.

Hovedinntektskilden til disse aktørene er abonnement (Premium) og i langt mindre grad reklame, og det er mer og mer som taler for at OL er lite egnet som Premium-produkt, blant annet fordi l

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: