Meninger

«Tilbake til normalen i 2023?»

KOMMENTAR: Året begynner som det pleier. I årets første uke arrangeres Idrettsgallaen og krangelen er allerede i gang om det går an å sammenligne prestasjonene til kombinertløpere med golf- og tennisspillere. Hvorfor er parautøveres prestasjoner puttet i en egen kategori? Og hvem er størst av Therese Johaug og Erling Braut Haaland?

Men det er mye som er annerledes. I år fylles Hamar OL-amfi til randen av festkledde of festglade tilskuere, som er der for å hylle det kanskje sterkeste feltet av norske idrettshelter noen gang.

I fjor ble arrangementet flyttet fra Trondheim Spektrum til Oslo Spektrum på grunn av koronapandemien og prisutdelingen foregikk foran tomme tribuner.

Da håpet og trodde norsk idrett og resten av Norge at alt snart var tilbake til normalen. Det skjedde ikke.

Forløpet til OL i Beijing ble preget av koronarestriksjoner og en tiltagende debatt om sikkerhet for deltagerne - både med hensyn til smitte og truslene om overvåking.

Debatten om menneskerettigheter i Kina druknet i alt dette, og ble ennå mer fortrengt da Russland gikk til fullskala krig mot Ukraina 24. februar. Etter det har ikke idretten vært p

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: