Kamila Valijeva etter kortprogrammet i Beijing-OL.
Skjermdump Erste
Doping

«IOCs overgrep mot kvinnelige utøvere»

KOMMENTAR: Beijing-OL har vist oss IOCs sanne ansikt. De har vist oss at de ikke bryr seg om utøverne, selv om de sier at lekene er til for dem. Og de logrer med halen til totalitære stater. Når skal vi si at nok er nok?

Dramatikken og tragedien som har utspilt seg i og rundt kunstløparenaen under lekene i Beijing er ikke et OL verdig og det føyer seg inn i et mønster der unge kvinnelige utøvere blir brukt som en brikke i maktkampen til maktkåte menn.

Og det viser at det for IOC er viktigere å lose i land lekene enn å ta vare på sårbare mennesker som blir kontrollert av kyniske trenere og ledere.

Kunstløpskandalen

Like etter at den 15-årige russiske kunstløperen Kamila Valijeva bidro til at Russland (eller den russiske olympiske komité (ROC)) vant lagkonkurransen i kunstløp, ble det kjent at hun i desember hadde testet positivt på en dopingprøve. Det viste seg å være hjertemedisinen trimetazidine.

Det gjorde at medaljeseremonien ble avlyst i påvente av mer informasjon. Det som skjedde i etterkant, er absurd og

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: