Sportsjournalistikk

Nye utrolige historier om VM i Qatar

Ikke tro alt du leser i avisen. Det er det viktigste rådet i alt som handler om VM i Qatar i disse dager.

I dag har Sunday Times (igjen) en lang sak om fotball-VM i Qatar i 2022. Kjernen i saken er at Qatar organiserte en svertekampanje mot de andre søkerlandene, i hovedsak Australia og USA. Qatar De skal blant annet ha betalt anerkjente økonomiprofessorer for å lage negative økonomiske analyser av de to kandidatene og de skal ha brukt PR-byrået sitt Browne Lloyd James (BLJ) til å påvirke pressen.

Påstanden i Sunday Times’ artikler er at dette er et brudd på FIFAs retningslinjer og at – om dette er sant – så er det en god grunn til å frata Qatar fotball-VM. Også norske medier har fulgt opp saken, i hvert fall Dagbladet og Nettavisen så langt jeg kan se.

Sunday Times har lenge skrevet om Qatar og hver gang blir det bråk.

Kampen hardner til

For noen uker siden kunne Jan Jensen i Ekstra Bladet og jeg

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: