Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Tidligere norsk landslagstrener knyttes til tvilsom praksis i nederlandsk skøytesport

- Annonse -

Ingrid Paul har selv deltatt i OL og VM for Nederland, vært landslagstrener for Norge og Canada, og blant annet vært knyttet til Wang Toppidrett i Stavanger i 2010 og vært i det medisinske støtteapparatet til Norges Skøyteakademi på Hamar i 2015. Etter at hun la opp som utøver og trener har hun jobbet som lege for syklister og skøytekøpere.

I avsløringene i Nieuwsuur og Noordhollands Dagblad  kommer det fram at Paul og andre leger skal ha gitt hormonpreparatet Thyrax til utøvere blant annet for at de skal gå ned i vekt. Det skal gi økt fart. Utøverne det er snakk om skal ha deltatt i OL i Sotsji i 2014 og i Pyeongchang 2018 og flere av dem skal ha tatt medaljer. Ingen utøvere blir nevnt ved navn i disse avsløringene, men Ingrid Paul er en av dem som blir anklaget for å gi ut dette medikamentet uten grunn.

Hormonpreparatet er ikke på WADAs forbudsliste, men medikamentet skal ikke gis til utøvere uten grunn. Legene som bli avslørt i programmet har gitt dette preparatet til utøvere, selv om det ikke var medisinske grunner til det.

Se programmet her

Det er forbundet helserisiko med bruk av preparatet og det nederlandske antidopingbyrået NADA har lenge forsøkt å få Thyrax på forbudslisten til WADA.

Den 10. juli skal det nederlandske skøyteforbundet (KNSB) ha sendt et brev til sine skøyteløpere der de skrev at de var bekymret for opplysningen de hadde fått om økt bruk av Thyrax i skøytemiljøet, og særlig blant olympiske utøvere. Det skal også ha vært registrert økt bruk blant syklister og friidrettsutøvere. Den samme bekymringen skal nederlandske dopingmyndigheter og det nederlandske helsedepartementet ha kommet med.

Journalistene i denne saken sitter på en mengde eposter som viser at legen som skriver ut Thyrax er klar over at han gjør noe som ikke er i henhold til regelverket. Bruk av Thyrax kan føre til benskjørhet, hjerteproblemer og dødsfall.

Nederland tok 16 medaljer på skøyter i OL i 2018, syv av dem gull. I 2014 tok de 24 medaljer, hvorav åtte gull.

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT