Frontrunner Publishing
spot_img

KOMMENTAR: Hetsen av Durmaz er en del av noe større

- Annonse -
Det samme ser vi daglig i politikken og i samfunnslivet forøvrig der feige tastaturterrorister lirer av seg den ene uhyrligheten etter den andre i den visshet om at de aldri blir tatt, straffet eller må stå til ansvar for det de ytrer på noen som helst måte.
 
De lager et helvete for andre og slipper selv fri. Mye av hetsen mot Durmaz er rein rasisme og helt uakseptabel. Det er lov å være skuffa over at man taper en kamp på tampen, men vi må aldri godta at det legitimerer rasisme eller blir en del av innvandringspolitikken.
De svenske spillerne og støtteapparatet til Durmaz stilte seg bak lagkameraten på en egen pressekonferanse i dag og med en egen appell om det som skjedde ønsker de med dagens markering å se framover.
 
Durmaz er heldig som er ressurssterk og har et helt lag bak seg, men det er mange som ikke har det og som lett kan bukke under når hetsen skyter fart.
Det svenske landslaget ønsker å se framover, men jeg mener at alle må se inn i seg selv og prøve å finne ut hvordan vi kan unngå denne typen hets. Hetsen mot Durmaz er politianmeldt, men jeg tviler på at de som kommer med slik hets blir straffet. Det er for trygt å være netterrorist.
 
I bildesaken med Nora Mørk, der nakenbilder ble stjålet og deretter delt, har overgriperne måtte betale store bøter. Er det veien å gå i slike saker, også? Trenger vi et eget politi som reiser hjem til tastaturbanditter og forteller dem hva de egentlig bidrar til?
 
Det sies ofte at idretten er et speilbilde på resten av samfunnet og da er det kanskje ikke noe annet å vente at den såkalte kulturkampen som har blomstret i Norge, Europa og resten av verden også gjør seg gjeldende i fotballen og i fotball-VM.
 
Men når det skjer i fotball-VM blir det også synlig for mange og det er mulig å ta en diskusjon om hvordan man skal få bukt med slik hets.
Jeg har knust glass, slått hull i veggen og sagt mye dritt til spillere og lag jeg har holdt med. Det er en naturlig del av fotballen, men sinne og frustrasjon må ikke virke som et skalkeskjul eller som legitimering av hva man mener om innvandringdpolitikk eller kulturell bakgrunn.
Og mest av alt: vi må ikke la fotballen bli kidnappet av dem som ønsker å bruke fotballen som virkemiddel for å skille mellom dem man liker og ikke liker. En rævva fotballspiller er en rævva fotballspiller, men ikke et dårlig menneske.

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT