Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Right to Play blir konkurrent til Norsk Tipping

I alt fem søkere deltok, og følgende tre ble trukket ut:

  • Stiftelsen WWF Verdens Naturfond og SOS-Barnebyer Norge Stiftelsen med entreprenør Novamedia Norsk Postkodelotteri AS
  • Right to Play med entreprenør FotoLotto AS
  • Regnskogfondet, Caritas Norge og Utviklingsfondet med entreprenør Donira AS

De tre aktørene har fått løyve på ni år og kan omsette for inntil 300 millioner kroner i året. Det vil si at norske myndigheter har tillatt tre nye spillkonsepter som kan omsette for 900 millioner kroner i året.

En av de tre aktørene som ble trukket ut er Right to Play med Johan Olav Koss i spissen. Right to Play er en humanitær organisasjon som bruker idrett som virkemiddel og er en etterlevning av Olympic Aid fra Lillehammer-OL i 1994. Right to Play har blitt et kjent varemerke og idrettskjendiser fra hele verden har gitt sitt navn til organisasjonen.

Lotterikonseptet til Right to Play er man tar et bilde av seg selv på et arrangement og sender dette til en server der bildet er med i en trekning. Vinnerbildet – og eventuelt andre som trekkes ut – kommer på en storskjerm.

En utvidelse til tre nye lotterier i Norge, med en omsetning på 900 millioner kroner, kan enten bety at nordmenn føler spillene så attraktive at de spiller for 900 millioner ekstra i året eller omsetningen på disse spillene går utover omsetningen av allerede eksisterende spill og lotterier, som for eksempel hos Norsk Tipping. Øker omsetningen utøver den totale omsetningen i Norge i dag vil det øke fokuset på spilleavhengighet i Norge.

En av gründerne selskapet som skal drifte lotteriet til Right to Play er sønn av tidligere direktør i Norsk Tipping, Reidar Magnus Nordby. Han er daglig leder for Oslo-selskapet Fotolotto AS. Selskapet er heleid av Oslo-selskapet Multilot AS. Tidligere Norsk Tipping-direktør Reidar Nordby jr og Reidar Magnus Nordby sitter i styret.

Til HA fortalte Reidar Magnus Nordby tidligere i år at det norske selskapet nå har fått inn flere millioner kroner fra amerikanske investorer og at de har brukt mellom 15 og 20 millioner på utvikling av konseptet.

Det er ikke utenkelig at Right to Plays inntreden på det norske lotterimarkedet kan skape uro i norsk idrett. For det første fordi de innfører et lotterikonsept som introduseres på norske idrettsbaner. Da kan de komme i konflikt med idrettens samarbeid med Norsk Tipping.

For det andre fordi det er en fare for at omsetningen til Right to Play kan gå utover omsetningen til Norsk Tippings lotterier og dermed spise av overskuddet til Norsk Tipping. Siden Right to Play har svært liten virksomhet i Norge vil overskuddet til Norsk Tipping også gå ut av landet. Det gavner heller ikke norsk idrett.

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT