IOC-president Thomas Bach sammen med Kinas statsminister Li Qiang. I møtet benyttet han seg av muligheten til å kritisere regjeringer seg som blander seg inn i IOCs beslutninger.
Foto: IOC/Greg Martin
IOC

Trettebergstuen med på nok et Russland-opprop – IOC-presidenten kritiserer statlig innblanding

Idrettspolitikk.no: Under et besøk i Kina for å oppsummere vinter-OL i Beijing 2022, sammen med blant andre Kinas statsminister Li Qiang, gikk IOC-president Thomas Bach nok en gang til angrep på statlige myndigheter som blander seg inn i debatten om russere og belarusere skal få delta i OL i Paris i 2024. IOC-presidentens kritikk kommer tre dager etter at 36 ministere signerte på nok et opprop til IOC, deriblant kulturminister Anette Trettebergstuen.

I møter med den kinesiske statsministeren, Den kinesiske olympiske komité og de kinesiske IOC-medlemmene fikk IOC og IOC-president Thomas Bach skryt for at de kjemper imot statlig innblanding i beslutningen om hvem som skal få delta i OL i Paris i 2024.

Kritiserer statlig innblanding

Thomas Bach på sin side takket den kinesiske regjeringen for støtten IOC fikk til å holde lekene midt i i koronapandemien.

Men IOC-presidenten benyttet også anledningen til å kritisere regjeringer over hele verden som ønsker å hindre at russere og belarusere får lov til å delta i kvalifiseringene til lekene i Paris til neste år. 

Og han refererte til beslutningen som IOCs eksekutivkomité tok 25. januar 2023 etter møter med representanter fra flere organisasjoner i den Den olympiske bevegelse.

Og som vanlig insister

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: