I lykkelige stunder. Marco Elsafadi sammen med daværende kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll i kampen mot rasisme i norsk idrett.
Foto: Andreas Selliaas
Meninger

«Berit Kjøll er i trøbbel»

KOMMENTAR: Den tidligere basketballspilleren og Mesternes Mester-vinneren Marco Elsafadi kom som et friskt pust inn i Idrettsstyret i 2021. Han ble foreslått som visepresident av Basketballforbundet, endte opp som ordinært styremedlem, men som styremedlemmet med størst kjendisfaktor. Nå ber Elsafadi idrettspresident Berit Kjøll om å trekke seg etter en varslersak som har gått ut av alle proporsjoner.

Marco Elsafadi seilte opp som kandidat til idrettsstyret etter rasismedebatten i norsk idrett etter at han ledet utvalget til daværende Kulturminister Abid Raja (V) om rasisme og mangfold, som ga klare råd til Idrettspresident Berit Kjøll om hvordan Idrettsforbundet skulle få bukt med hverdagsrasismen i idretten.

Tre alvorlige saker

Siden i fjor høst er det avslørt tre saker, som setter Berit Kjøll i et dårlig lys: 

1. I fjor høst avslørte NRK at Berit Kjøll ikke hadde informert idrettsstyret eller særforbundene om en lovtolkning av dopingregelverket, selv om konsekvensene av denne lovtolkningen hadde vært kjent siden 2019. Manglende oppfølging kunne ført til at norske ungdommer ikke kunne konkurrere internasjonalt eller at Norge ikke fikk arrangere internasjonale mesterskap. Enkelte styremed

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: