IOC-president Thomas Bach forklarer hvordan russere og belarusere skal kunne delta i internasjonale konkurranser.
Foto: IOC/Greg Martin/Flickr
IOC

Fillerister IOCs sammenligninger av konflikter i andre deler av verden

Idrettspolitikk.no: IOC-president Thomas Bach har i et forsøk på å legitimere deltagelse av «nøytrale» russiske og belarusiske utøvere henvist til at det foregår over 70 andre konflikter i verden og at det ikke har kommet krav om å utestenge utøvere fra disse konfliktområdene. Dette argumentet plukkes nå fra hverandre.

IOC sier at de ennå ikke ikke bestemt seg for om de ønsker at «nøytrale» utøvere fra Russland og Belarus skal få delta i sommer-OL i Paris i 2024, men de har kommet med retningslinjer for hvordan de internasjonale særforbundene kan forholde seg til utøvere fra de to landene.

Nye retningslinjer

Hovedelementene i IOCs retningslinjer er at utøvere med russisk og belarusisk pass, for at de skal kunne delta i internasjonale konkurranser: 

1) Må konkurrere som nøytrale; 2) Ikke får delta som lag; 3) Ikke får delta hvis de har uttrykt støtte til krigen i Ukraina; og 4) Ikke får delta, hvis de er en del av militærapparatet til Russland.

Disse retningslinjene har møtt kritikk fra Russland, som mener at de bryter den olympiske ånd og bidrar til forskjellsbehandling, og fra dem som ikke ønsker russere elle

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: