Framover vil du få servert samisk mat, få speakertjeneste på samisk og se Tromsø-kampene på Romssa Arena.
Illustrasjonsfoto: Tromsø IL
Markedsføring

Alfheim Stadion blir Romssa Arena: – Europas første profesjonelle stadion med urfolksnavn

- Vi ønsker at Romssa Arena skal oppleves som hjemmebane for alle som bor i Nord-Norge. Det gjør vi gjennom et felles løft for å synliggjøre samisk språk og kultur sterkere på stadion og gjennom toppfotballen, sier konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft og daglig leder Øyvind Alapnes i Tromsø IL i en pressemelding på nettsiden til Tromsø IL.

Navnebyttet skjer onsdag 29. mars.

«Drømmemodell»

Det er mangeårig samarbeidspartner Troms Kraft som har kjøpt navnet i fem år i første omgang og de ga navnet til Sametinget, som i samråd med partene har kommet fram til det nye stadionnavnet, Romssa Arena.

Daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes, sier til iTromsø at dette er en «drømmemodell», der en ekstern aktør har kjøpt navnet på vegne av noen andre.

– Troms Kraft har hatt det samiske som sin øverste bærekraftssak og jobbet rundt det samiske i mange år. De synes det var en fantastisk å måte å løse det med stadionnavnet på, at de kjøpte det og gir det videre til et større og viktige formål, sier Alapnes til iTromsø.

Det nye navnet på TILs hjemmebane er en del av en større satsing på samisk språk og kultur i Troms og Finnmark. Tromsø kommune, Trom

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: