Saudi-Arabia mottar beviset på at de skal arrangere Asiamesterskapet i 2027. Til høyre står FIFAs nye styremedlem, Yasser Al-Misehal.
Foto: AFC
Meninger

«Saudi-Arabia på vei til topps i FIFA»

KOMMENTAR: Saudi-Arabia har aldri lagt skjul på sine ambisjoner i idretten. Motivert og provosert av Qatars suksess har de satt seg ambisiøse mål. I dag ble en milepæl nådd da den saudiske fotballpresidenten, Yasser Al-Misehal ble valgt inn i FIFAs styre (Council).

Denne uka holder Det asiatiske fotballforbundet (AFC) kongress Bahrain. Og på dagsorden sto valg av president, styremedlemmer (deriblant fem kvinnelige representanter) og fem AFC-representanter til FIFAs styre.

Bahrain er hjemlandet til dagens AFC-president, Sjeik Salman Al-Khalifa. Han hadde ingen motkandidater og ble derfor klappet inn til en ny presidentperiode. 

Han blir dermed også automatisk gjenvalgt som visepresident i FIFA. 

Sjeik Salman Al-Khalifa var den sterkeste motkandidaten til Gianni Infantino i 2016, men gikk på et bittert tap i en maktkamp han var sikker på å vinne. 

Nå har AFC-presidenten manifestert seg som en av fotballens sterkeste menn, og Infantinos maktposisjon avhenger i stor grad av Al-Khalifas støtte.

Al-Khalifa har de siste årene stått UEFA-president Aleksander Cefe

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: