Russlands president Vladimir Putin i møte med lederen for Russlands OL-komité, Stanislav Pozdnyakov, i 2018.
Foto: Presidentens kontor i Russland
IOC

Russland mener de bør få kvalifisere seg til OL på lik linje med andre

Idrettspolitikk.no: Lederen for Russlands olympiske komité (ROC), Stanislav Pozdnyakov, har klaget på betingelsene IOC har satt for at russiske og belarusiske utøvere skal få delta i OL i Paris i 2024. Han mener at politiske kriterier for deltagelse på sikt vil ødelegge for den olympiske bevegelse.

Det har skapt voldsomme reaksjoner i flere land, spesielt i Ukraina, Baltikum og Norden, på at IOC har gitt en åpning for at russiske og belarusiske utøvere skal kunne kvalifisere seg til OL i Paris i 2024.

IOCs krav

Kravene som er satt av IOCs styre, er blant annet

  • Idrettsutøvere skal delta «nøytrale idrettsutøvere» og på ingen måte representere sin stat eller noen annen organisasjon i sitt land, slik det allerede skjer i profesjonelle ligaer, spesielt i Europa, USA og Canada, og i noen individuelle profesjonelle idretter.
  • Bare utøvere som fullt ut respekterer det olympiske charteret får delta. Dette betyr blant at de ikke aktivt skal ha støttet krigen og at det kun er utøvere som fullt ut overholder WADAs antidopingkode. Hver påmeldt utøver må i den sammenheng gjennomføre individuelle kontro
LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: