OL-stadion i London er i dag drevet av stiftelsen E20 Stadium LLP som skal bidra til at OL-anleggene bidrar til fysisk aktivitet. I dag spiller West Ham hjemmekampene sine her.
Foto: Andreas Selliaas
Folkehelse

Knallhard rapport: Milliarder som skulle bidra til flere aktive briter etter London-OL i 2012 er sporløst borte

Idrettspolitikk.no: Et av kravene den britiske regjeringen satt for å spytte inn over 100 milliarder kroner for OL i London 2012, var at det skulle bidra til at britene ble mer aktive. En ny rapport publisert av komiteen i det britiske Underhuset som har ansvaret for å ettergå bruken av offentlige midler (House of Commons Public Accounts Committee) viser at målet ikke er nådd og at enorme summer som skulle brukes til formålet er borte uten at de er gjort rede for.

Da OL i London var over bevilget den britiske regjeringen milliarder til tiltak som skulle få briter til å bli mer fysisk aktive, blant annet som et ledd i å forbedre folkehelsen.

Over til milliarder er sporløst borte

Siden 2016 har myndighetene gjennom en stiftelse bevilget ca. 18 milliarder kroner for å gjøre britene mer fysisk aktive, men ifølge Underhuset-komiteen er bare ca. 5.4 milliarder kroner gjort rede for.

Det er Sport England (noe som tilsvarer Norges idrettsforbund) og Kulturdepartementet (Department for Digital, Culture, Media and Sport) som har forvaltet pengene og de har i gjennomsnitt siden 2015 brukt ca. 390 millioner kroner i året for å øke den fysiske aktiviteten i landet, uten at det har hatt særlig dokumentert effekt.

Fra 2016 ble det spyttet inn ekstra midler etter at de

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: