Snøfattig vinter i Mellom-Europa. Her fra skiheis i Salzburg.
Skremdump France 24
Miljø

Idrettsforbundet med nye miljø -og klimamål: – Kan fort bli et fromt ønske

Idrettspolitikk.no: Like før jul la Norges idrettsforbund (NIF) fram sin bærekraftstrategi. Det er en ambisiøs strategi og på miljø- og klimaområdet knytter den seg til nasjonale myndigheters mål om utgiftsreduksjon og nullutslippsambisjoner. Miljøorganisasjoner i Norge er positive til at NIF nå endelig kommer med en slik strategi, men er samtidig litt usikre på om de faktisk greier å nå målsettingene sine. En av årsakene er at NIF ikke vet hva som er utgangspunktet for reduksjonene de forplikter seg til.

– Det er slapt at de ikke har fått på plass klimaregnskap før nå, sier Arild Hermstad til Idrettspolitikk.no når han blir forelagt NIFs bærekraftstrategi.

Hermstad er nyvalgt leder i Miljøpartiet De Grønne (MDG) og er kritisk til at NIF ikke har fått på plass en miljø- og klimastrategi før i år og er også tvilende til om NIF greier å oppnå målene sine. 

– Det er kun sju år til 2030, og når NIF ikke aner hvilke utslipp de står for i egen drift så er jo et mål om 55% kutt ambisiøst, men kan fort bli et fromt ønske. 

Ny strategi

I bærekraftstrategien, som er på seks sider, tar NIF utgangspunkt i FNs 17 bærekraftmål, og har «valgt å prioritere fem strategiske fokusområder som har vesentlig påvirkning på samfunn og miljø i i vår bærekraftstrategi».

De fem områdene NIF vil prioritere er:

  • Livslang idre
LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: