Fotballpresident Lise Klaveness oppsummerer 2022 for pressen.
Foto: Skjermdump NFF
NFF

Lise Klaveness framhevet Marokko og deres VM-innsats

Idrettspolitikk.no: Norges fotballforbund (NFF), med fotballpresident Lise Klaveness i spissen oppsummerte torsdag fotballåret for pressen på Ullevaal Stadion. Ikke overraskende var Qatar en viktig del av oppsummeringen. Og hun fremhevet blant annet Marokko for støtte hun fikk etter talen på FIFA-kongressen i Qatar i mars.

– Det landet som snudde seg til oss først etter at vi hadde holdt tale i kongressen var Marokko, sa Lise Klaveness i sin årsoppsummering.

Provoserte FIFA og Qatar

Fra talerstolen i Doha i mars, og med mandat fra fotballtinget i NFF og grasrota i Norge, snakket hun sjefen for VM i 2022, Hassan Al-Thawadi og FIFA-president, Gianni Infantino midt imot.

Da hun sa «In 2010, the world cup was awarded by FIFA in unacceptable ways with unacceptable consequences» kokte det fælt i topplokket til flere mektige personer i kongressalen.

Etter et lite mellomspill med presidenten i det honduranske fotballforbundet som mente at slik kritikk ikke egnet seg på FIFA-kongressen, gikk VM-sjef al-Thawadi rett i strupen på Klaveness.

Han var tydelig provosert og mente at Klaveness var kunnskapsløs og at hun kunne bed

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: