Lusail Stadion slik den så ut seks måneder før VM i Qatar starter.
Foto: Andreas Selliaas
Fotball-VM

NY UNDERSØKELSE: Nordmenn mer negative til Qatar-VM på TV enn svensker

Idrettspolitikk.no: Sammen med SvenskaFans har Idrettspolitikk.no gjennomført en undersøkelse blant svenske og norske fotballinteresserte om deres holdning til VM i Qatar. Tallene viser at et flertall av fansen helt avstår eller nøler med å følge VM. Ikke fordi landslaget deres ikke deltar, men fordi mesterskapet arrangeres i Qatar.

Søndag kl. 17.00 er det avspark i VM i Qatar i kampen mellom vertslandet Qatar og Ecuador. At mesterskapet arrangeres i Qatar og at FIFA har tildelt mesterskapet på korrupt vis har satt supportere over hele verden i en knipe.

Supporternes dilemma

Mange kvier seg for å se VM, selv om dette vanligvis er høydepunktet for mange hvert fjerde år. Og av undersøkelsen fremgår det også at mange er mer kritisk til VM i Qatar i år, enn de var til mesterskapet i Russland i 2018.

Nesten 3.800 personer har svart på undersøkelsen – 1300 i Norge og 2500 i Sverige. På to områder skiller de norske og svenske supporterne seg mest. Norske supportere vil i langt større grad enn svenske supportere avstå fra å se VM på TV. 54% av nordmenn svarer at de ikke vil se kamper på TV, mens tallet for Sverige er ca. 38%.

I e

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: