Faksimile av Boka Therese Johaug - hele historien
Anmeldelser

«Hele historien om Therese Johaug?»

BOKANMELDELSE: I Therese Johaug – hele historien følger vi det norske skiikonet fra hun som barn på en gård i Dalsbygda drømmer om å bli gardskjerring til hun i dag ligger «rosébrisen og blid midt på natta, midt i sesongoppkjøringa», som selvstendig næringsdrivende, etter å ha vunnet alt som er i norsk og internasjonal langrenn. Men hele historien?

Therese Johaug må være tidenes mest omtalte langrennsløper – i hvert fall på kvinnesiden – og trist nok skyldes det ikke bare merittene hennes på idrettsbanen.

Store prestasjoner - stort nederlag

Johaug har seks OL-medaljer i langrenn (fire gull, et sølv og en bronse), 19 VM-medaljer i langrenn (14 gull, to sølv og tre bronse), 18 NM-gull i langrenn og to NM-gull i friidrett (ett på 10.000 meter og ett i terrengløp).

Til tross for alle disse bragdene, så har det blitt nesten like mange spaltemeter (jeg har ikke talt, men gjør et anslag) om dopingdommen hun fikk i 2017 og som etter en runde i Idrettens voldgiftsrett (CAS) til slutt endte på 18 måneder for bruk av en leppesalve som inneholdt et anabolt steroid.

Det førte til at hun blant annet ikke fikk delta i OL i Pyeongchang 2018.

Veien fram t

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: