Intility Stadion i vinterdrakt.
Foto: Andreas Selliaas
Kommentar

«Er det en ting fotball-Norge ikke trenger nå så er det en skjebneuke»

KOMMENTAR: Like før fotball-VM i Qatar setter i gang på arenaer som er bygget på triste menneskeskjebner kommer TV2 og NFF med den glimrende ideen «Skjebneuke» i norsk fotball. Ikke bare er ordvalget helt bak mål, men selve konseptet bidrar til å fjerne fotballen fra supporterne som reiser seint og tidlig, langt og krokete for å se laget sitt.

Mange pustet lettet ut da fotballpresident Lise Klaveness og nyansatt generalsekretær Karl-Petter Løken kunne fortelle at neste års NM vil foregå innenfor ett kalenderår. 

Årets cupfinale skal spilles neste år og det betyr at 2023 kan by på hele to cupfinaler. Det er bra for norske supportere som husker at det fortsatt spilles cup i Norge.

Skjebneuke og opprykksfest

Samtidig innfører NFF i samarbeid med TV2 det de kaller «skjebneuka» for lagene som kjemper om opprykk til Eliteserien og 1. divisjon. 

I pressemeldingen kan vi lese følgende:

««Neste års opprykkskamper til Eliteserien og 1. divisjon skal gjennomføres i løpet av en hektisk fotballuke i førjulsstria. Det blir gjort som en prøveordning. Avgjørelsen om å teste ut den nye «skjebneuka» ble tatt på Norges Fotballforbunds styremøte onsdag.

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: