Per Bredesen og Arne Kotte på Guldbergaunet i 1962
Foto: Per Kotte
Gjestekommentar

«Per Bredesen rørte mange – nå er han død 91 år gammel»

MINNEORD: Per Bredesen rørte mange. Meg som ung fotballentusiast, italienerne, norske fotballidioter og eksperter, min gode russiske venn og barnebarnet mitt som deltok i hans egen fotballturnering i Horten. Det er i sannhet en stor fotballegende som nå er død i en alder av 91 år.

Per Bredesen er uten tvil en av Norges største fotballspillere gjennom tidene. Han vokste opp i Horten og debuterte på Ørns A-lag i 1947, bare 16 ½ år gammel. Bare to år etter, i 1949, debuterte han på A-landslaget mot Jugoslavia, og skåret ett mål. 

Til sammen ble det 18 A-lagskamper og sju landslagsmål før han i 1952 ble proffspiller i den italienske klubben Lazio. Den gangen var det ikke mulig å spille på landslaget samtidig som en var proffspiller. Denne særnorske regelen ble opphevet i 1969.

Bredesen spilte for Lazio 1952–55, Udinese 1955–56, Milan 1956–1958, Bari 1958–59 og Messina 1959–61. I 1957 ble han som den første, og hittil eneste nordmann italiensk seriemester med Milan. 

Per sa i et intervju en gang (Gjengangeren 21.3.2015) at han hadde et godt forhold til alle klubbene han var

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: