Internasjonal presse omkranser Lise Klaveness rette etter talen på FIFA-kongressen i Doha
Foto: Andreas Selliaas
Kommentar

«Historisk tale av Lise Klaveness på FIFA-kongressen i Doha»

KOMMENTAR: Doha Exhibition and Convention Center, Qatar (Idrettspolitikk.no/Fotball.TV): Det var en glad og lettet Lise Klaveness som gikk ned fra talerstolen på FIFA-kongressen i Doha. Talen var spilt inn til FIFA allerede i november, den har vært finpusset i mange uker og en liten stund fryktet NFF at FIFA ville sabotere den.

Mild og rett på sak

Fra talerstolen, og med mandat fra fotballtinget i NFF og grasrota i Norge som kjempet en hard kamp for å boikotte fotball-VM i Qatar, snakket hun sjefen for VM i 2022, Hassan Al-Thawadi og FIFA-president Gianni Infantino midt imot.

Det blir spennende å se om hvilke konsekvenser det får for henne som fotballpolitiker (et ord Klaveness selv ikke liker å bruke).

Mild i formen, engasjert og på perfekt engelsk kom hun med en oppfordring til FIFA og alle medlemslandene om å følge menneskerettighetene de allerede har forpliktet seg til og oppfylle alle sine egne verdier og nedskrevne retningslinjer.

For de fins, men de blir ikke fulgt opp.

Til tross for at hun var hun mild i formen og kom med referanser til seg selv som fotballspiller for å vise at hun virkelig bryr seg om fotball

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: