Kommentar

«Nå bør regjeringen ta idretten på alvor»

KOMMENTAR: Koronaen tærer på de fleste akkurat nå og lojaliteten til myndighetenes koronatiltak knaker i sammenføyningene. Også i idretten. Men endelig har idrettspresidenten skjønt sin rolle oppi alt dette og nå bør myndighetene lytte til henne og de andre lederne i norsk idrett.

Snart skal regjeringen revurdere koronatiltakene den satt i verk før jul og nå står en samlet idrett sammen om forslag til å lempe på begrensningene idretten (nok en gang) ble blitt pålagt.

Samlet om nye retningslinjer

Det er særlig ungdomsidretten hun og kollegaene i særforbundene ber om skal få drive mest mulig normalt.

Slik har det ikke alltid vært.

Høsten 2020 kritiserte jeg idrettspresidenten for å fokusere for mye på økonomiske rammebetingelser, for å være et talerør for myndighetene koronapolitikk og at hun var for lite «fagforeningsleder» for idretten.

Jeg mente hun var for passiv – i hvert fall slik det kom fram i offentligheten – og at samarbeidet med for eksempel Fotballforbundet var for dårlig. Da mente jeg at Fotballforbundet var i forkant og Idrettsforbundet på etterskudd.

Nå rulle

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: