spot_img

Ishockey-VM i Riga har havnet midt i konflikten om kidnappet hviterussisk journalist

I et svært krast brev til ordføreren i Riga, skriver IIHF-president Rene Fasel og visepresidenten i ishockey-VM, som arrangeres i Riga, at alle IIHF-flaggene også skal fjernes, så lenge det henger ved siden av et flagg som ikke er godkjent av IIHF.

Ordfører Martins Stakis har fjernet det offisielle hviterussiske flagget som det hviterussiske ishockeyforbundet bruker og erstattet det med det hviterussiske frihetsflagget.

Det hviterussiske frihetsflagget er det siste året blitt brukt av demonstranter i Hviterussland og det er uten riksvåpenet som pryder det offisielle flagget.

I brevet skriver IIHF at forbundet er en apolitisk organisasjon og de ber Stakis om å fjerne alle IIHF-flagg som står i nærheten av det hviterussiske frihetsflagget. De kan heise det igjen når det offisielle flagget er tilbake.

I brevet reagerer IIHF-presidenten også på at ordføreren i Riga i sosiale medier har sagt at det hviterussiske flagget representerer statsterrorisme og at det ikke hører hjemme i Riga.

Som svar på dette skrev Martins Stakis på Twitter at man må velge sine kamper med omhu.

Årsaken til at Stakis har beordret de hviterussiske flaggene bort er bortføringen den regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj.

The President of the IIHF has requested to replace (the white-red-and-white) ⬜🟥⬜ Belorussian freedom flags with the ones of the regime – or to remove flags of IIHF. We have to pick sides – a people striving for freedom or a dictator. We will proceed with removing IIHF flags. pic.twitter.com/djTdscy588

— Mārtiņš Staķis (@MStakis) May 25, 2021

Ordføreren i Rigas reaksjon på brevet fra IIHF-president Rene Fasel.

Protasevitsj var på vei i et Ryanair-fly fra Athen i Hellas til Vilnius i Litauen da besetningen om bord fikk beskjed fra hviterussiske myndigheter om en mulig sikkerhetstrussel om bord. Jagerfly ble brukt til å tvinge passasjerflyet til den uønskede mellomlandingen. Protasevitsj ble pågrepet sammen med sin kjæreste, Sofia Sapega.

Aksjonen skal ha blitt satt i gang etter en falsk bombetrussel og flere medier spekulerer i om Russland deltok i den spesielle aksjonen.

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,541FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT