PPTV har strømmerettighetene til Premier i League i Kina for perioden 2019-22, en avtale som er verdt nesten seks milliarder kroner og som gir dem rett til å strømme alle de 380 kampene i sesongen.
Pengene for inneværende sesong er ikke innbetalt, og det har oppstått rykter om at avtalen er terminert fra kinesisk side, ifølge nettmagasinet The Athletic.
Verken Premier League eller Suning, som eier PPTV har ønsket å kommentere disse ryktene.
Fotball som politisk virkemiddel
Den siste tiden har kinesiske interesser har trukket seg ut av klubber som Aston Villa, Northampton og Wigan, og nå venter Premier League på pengene sine.
I flere år har kinesiske interesser investert i engelsk fotball og spørsmålet mange har stilt seg er om investeringene har kommet som en del av en ren forretningsstrategi eller om det ligger politiske motiver bak.
Kinesiske myndigheter har i flere år brukt fotball som et virkemiddel for å knytte sterkere bånd mellom Kina og andre lands myndigheter og avtalen Suning gjorde med Premier League ble av mange sett på som en videreføring av denne politikken.
Koronasituasjonen som førte til at Premier League ble stanset i mars 2020 kan ha ført til at Suning ønsket å reforhandle avtalen, men det skal Premier League ha avvist, både ønske om rabatt på den gjenstående kontrakten som varer i to sesonger til eller en forlengelse av avtalen til redusert pris.
Da Suning fikk avtalen var det sterk konkurranse om Premier League-rettigheter mellom forskjellige strømmetjenester og derfor kunne Premier League selge rettighetene til Suning til en svært høy pris.
Premier League har tapt nesten seks milliarder kroner på grunn av koronaviruset og de er derfor lite interessert i å fire på eksisterende avtaler de har utenfor de britiske øyer.
Det store spørsmålet er derfor hvorfor ikke PPTV betaler?
Kinesisk hevn?
Flere eksperter mener at det er en form for hevn fra kinesisk side fordi britiske myndigheter har nektet det kinesiske selskapet Huawei tilgang til det britiske 5G-nettet av sikkerhetsgrunner.
Dette kommer i tillegg til at Storbritannias statsminister Boris Johnsen i juni sa at han ville tilby tre millioner hongkongere britisk statsborgerskap etter tumultene i Hong Kong.
Det skal ha provosert Kinas president Xi Jinping kraftig. Han har lagt stor prestisje i å bruke fotball som en del av den kinesiske utenrikspolitikken, og nå har han mulighet til å bruke Premier League som maktmiddel.
Selv om Suning ikke er et statlig selskap, er det en tradisjon for at kinesiske selskaper følger instrukser fra kinesiske myndigheter i utenrikspolitikken.
Suning driver detaljhandel både i vanlige butikker og på nett og til tross for koronaproblemer i de tradisjonelle butikkene rapporterte de denne sommeren om svært gode resultater.
Få tror derfor på at den uteblitte betalingen dreier seg om svak økonomi, selv om flere andre kinesiske fotballinvestorer den siste tiden har hatt vanskeligheter med å betale sine forpliktelser eller nektet å gå inn med mer penger.
De kinesiske eierne til den italienske fotballklubben Inter har for eksempel sagt at det er uaktuelt å kjøpe Lionel Messi fra Barcelona.
De som argumenterer for at dette kun dreier seg om penger viser til konflikten som oppsto da direktøren for NBA-laget Housten Rockets la ut en Twitter-melding i fjor der han støttet demonstrantene i Hong Kong og fikk støtte av NBA.
Det førte til at rettighetshaverne til NBA i Kina, CCTV fjernet NBA fra sendeplanen. Da var det en direkte kobling mellom NBA og kinesisk politikk og det er det ikke nå, mener noen eksperter.
Da Arsenal-spiller Mesut Özil støttet de muslimske uighurene i Xingjiang-provinsen var Premier League tause og Arsenal tok avstand fra hans uttalelser. Selv om dette førte til at kampen mellom Arsenal og Manchester City ble tatt av TV-plakaten fikk det ikke konsekvenser for Premier League.
Noen mener at testen om dette dreier seg om politikk eller ikke får vi om Lionel Messi går til en klubb i Premier League.
Hvis han gjør det og Suning ikke betaler regninga er det beviset på at dette kun dreier seg om politikk og ikke om fotball, er det noen som påpeker.
Andre igjen ser et tydelig mønster: Kinesiske investorer trakk seg fra den tsjekkiske klubben Slavia Praha etter konflikt mellom kinesiske og tsjekkiske myndigheter, og Huawei kansellerte en avtale med det australske rugbylaget Canberra Raiders etter at de ble utestengt fra Australias 5G-nettverk.
Og så har du konflikten mellom NBA og kinesiske myndigheter.
Premier League har akkurat vært i en svært spesiell situasjon i forbindelse med det planlagte salget av Newcastle til det saudiske oljefondet. Den avtalen strandet på at Saudi-Arabia i flere år har sendt Premier League (og andre sportsbegivenheter) ulovlig i Saudi-Arabia og resten av Midtøsten.
Nå har Premier League havnet i en ny rettighetskonflikt som kan ha koblinger til mektige statlige interesser.