Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

FIFAs koronagruppe: Gamleklubben har førsterett

Dette er den andre rapporten FIFAs arbeidsgruppe har kommet med på to uker.

Som Idrettspolitikk.no tidligere har skrevet, anbefalte FIFA i den første rapporten, blant annet at spillere kunne nekte landslagsspill ut juni og kanskje lenger.

Saken fortsetter under lenken.

Gamleklubben førsterett

I rapporten som kom 3. april gir de råd til klubber om hva de skal gjøre hvis sesongavslutningen kommer etter sommeren og det blir konflikter rundt spillerkontrakter som utgår før serien er avgjort og de har skrevet under for en ny klubb.

I rapporten foreslår FIFA følgende:

  • Hvis en spilleravtale utløper før den opprinnelige sesongavslutningen, bør avtalen forlenges til datoen sesongen faktisk er avgjort.
  • Hvis det er inngått en avtale med en annen klubb og avtalen trer i kraft før seriespillet er avsluttet, så skal den nye avtalen utsettes til dette er avklart.
  • I tilfeller der sesongen eller spilleregistreringer overlapper, skal spilleren spille ferdig sesongen i den klubben han/hun er i før vedkommende går til ny klubb, for at seriespillet skal avsluttes på forsvarlig måte (gjelder både permanente overganger og lån).

Presisering av forrige rapport

Disse punktene er en presisering de kom med i den forrige rapporten. Da foreslo de at kontraktene automatisk skulle forlenges til seriespillet er slutt, i hvert fall fram til 1. august.

Den fastsatte datoen skapte usikkerhet fordi noen land starter seriespill før andre er ferdig.

Hva skjer med spillere som har skrevet kontrakt med spillere som ikke er ferdigspilt i en liga og som skal starte sesongen for sin nye klubb, var spørsmål som ble stilt.

Samtidig foreslo FIFA at overgangsvinduet skulle være åpent helt fram til januar i 2021, dette for å gjøre det mulig for alle de spillerne som ikke lenger har kontrakter med sine klubber når seriespillet er slutt og som ennå ikke har rukket å få kontrakt med en annen klubb.

Arbeidsgruppen maner også i den siste rapporten til solidaritet og oppfordrer klubber, spillere og trenere til å finne gode løsninger.

I den første rapporten nevnte FIFA at de hadde opprettet et eget koronafond (FIFA Fund for Professional Players (FIFA FFP) to tackle COVID-19 situations) som skal avhjelpe spillere i den vanskelige økonomiske situasjonen.

Forslag om hvordan dette fondet skal brukes er ikke nevnt i den siste rapporten.

LES OGSÅ: Hajo Seppelt: – Flere gravende journalister kunne utløst jordskjelv i idretten

LES OGSÅ: Kostnadsfri sportsjournalistikk II

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Innholdsmarkedsføring ødelegger sportsjournalistikken

LES OGSÅ: MEDIEKOMMENTAR: Er sportsredaksjonen den nye supporterklubben?

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller send IPNO1 START til 2030 for månedlig bidrag på kr. 49,- eller IPNO2 til 2030 for enkeltbidrag på kr. 200,-.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra siden eller har tips: idrettspolitikk@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
- Annonse -
Vil du annonsere her?

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT