Det melder blant andre Frankfurter Allgemeine.
LES OGSÅ: KOMMENTAR: Er vi godt nok forberedt på Esport?
Ikke fysisk aktivitet
Rapportens hovedkonklusjon er at Esport ikke tilfredsstiller kravene om fysisk utfoldelse, slik loven krever i Tyskland for å bli godkjent som en non-profit sportsorganisasjon med skattefritak.
DOSB har lenge kjempet mot å ta opp Esport som en egen idrett i sitt eget forbund og har i den forbindelse gjort forskjell på det de kaller «virtuell sport» og «eGaming».
På den ene siden har de oppmuntret sine forbund og klubber til å drive med «virtuell sport», spill som simulerer deres egen idrett (som for eksempel FIFA 19), fordi det gir idrettene deres en ny dimensjon.
På den andre siden har de sett på «eGaming» som en konkurrent til egen aktivitet og noe som frarøver idretten ungdommer. Spill i denne kategorien er Counter Strike, League of Legends, Dota 2 or Fortnite.
Krangel med tyske myndigheter
Det har vært konflikt mellom den føderale tyske regjeringen og DOSB siden 2018, da regjeringen ønsket å løfte fram Esport som en egen idrett og også lekte med tanken om at det skulle bli en olympisk idrett.
Det ser ikke ut til å skje på en god stund framover.
Lederen for det tyske Esportforbundet (ESBD)¸ Hans Jagnow mener at dette er et kunstig skille og et forsøk på å splitte Esportsbevegelsen i Tyskland.
Han mener også at forbundet og dermed rapporten opererer med en dobbeltstandard, siden idretter som for eksempel bordfotball, darts og skyting, som er godkjente idretter i Tyskland, ikke er definert på grunn av hvor fysisk utfordrende de er, men på grunn av ferdigheter og presisjon.
LES OGSÅ: KOMMENTAR: Magnus Carlsen har satt norsk spillpolitikk i sjakk
PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller sett inn penger på kontonr. 9801.36.55871.
Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/