Annonsere her
spot_img

Engelske supporterklubber med Champions League-krav til UEFA

Årsaken etter billettrøbbel og reiseproblemer i forbindelse med Champions League-finalen i Madrid og Europa League-finalen i Baku i forrige sesong.

Dyre billetter og flytrøbbel

Da Liverpool og Tottenham spilte Champions League-finale på Estadio Metropolitano i Madrid gikk noen av billettene til 90.000 kroner stykket på svartebørsen.

Hver klubb hadde fått tildelt i overkant av 16.000 billetter hver på et stadion med tilskuerkapasitet på 67.000 tilskuere.

Det vil si at under halvparten av billettene var tiltenkt supportere fra de to supporterklubbene.

Europa League-finalen i Baku skapte store problemer for supporterne til Chelsea og Arsenal.

Kapasiteten på flyplassen i den aserbajdsjanske hovedstaden var så dårlig at mange supportere ble nektet flyreise dit, mange supportere lot seg avskrekke av den lange reiseveien og UEFA fikk kritikk for å legge finalen til et land som er anklaget for alvorlige brudd på menneskerettighetene.

Alt dette har fått de fire supportergruppene til sammen å forfatte en sekspunkts kravliste til UEFA for framtidige finaler.

Seks krav til UEFA

Kravene de stiller til framtidige finaler er:

BILLETTALLOKERING: 80% av billettene skal allokeres til de to finalistene. De siste 20% kan fordeles på sponsorer, andre supportere og andre interessenter.

KAPASITET: Kun stadioner med stor tilskuerkapasitet skal benyttes til finalen. Forslaget er minimum 60.000 tilskuere til Europa League-finalen og minimum 75.000 tilskuere til Champions League-finalen.

KOSTNADSNIVÅ: Billettprisene må være på et rimelig nivå og det bør være flere priskategorier som gjør at alle har mulighet og råd til å kjøpe billetter.

TILGJENGELIGHET: Stadion må være tilgjengelig for alle, også for mennesker med funksjonshemninger, det må være god standard på matservering og sanitæranlegg og stadion må de siste 24 månedene før finalen finner sted ikke ha vært rapportert inn til UEFA for dårlig behandling av supportere.

INFRASTRUKTUR: Stadion må ligge i en by der det er enkelt å komme seg til og fra stadion og med god offentlig kommunikasjon, i nærheten av flyplass som har kapasitet til å ta i mot et økt antall charterfly, godt jernbanenettverk og stor nok hotellkapasitet.

LIKEBEHANDLING: Vertsnasjonen må følge menneskerettighetene og sikre at det ikke forekommer diskriminering eller at spillere og/eller supportere blir nektet adgang til landet i forbindelse med finalen basert på religion eller andre kjennetegn.

Saken fortsetter under tweeten.

LES OGSÅ: Nytt Champions League-forslag: Vanskeligere å kjøpe seg til suksess i Europa

LES OGSÅ: DEBATT: Manchester City-supportere heier på laget, ikke på eierne

PS: Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675 eller sett inn penger på kontonr. 9801.36.55871.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT