Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Italias regjering gir statsgaranti for vinter-OL i 2026

De søker om vinter-OL i 2026. Det melder blan annet InsidetheGames.biz og GamesBids.com i dag.

IOC krever statsgaranti

IOC krever en statsgaranti fra de nasjonale myndighetene i det landet som skal arrangere OL. Det var en slik statsgaranti den norske regjeringen ikke ville gi Oslo da byen ønsket vinter-OL i 2022.

Til lekene i 2026 er det kun to søkere. Milano og Cortina d’Ampezzo konkurrerer mot den svenske kandidaten Stockholm og Åre.

Avtale om statsgaranti skal etter planen undertegnes av statsminister Giuseppe Conte, innen fredag 5. april. Det fikk pressen vite av den italienske av sportsminister Giancarlo Giorgetti på den første dagen av en femdagers IOCs inspeksjon som startet mandag 1. april.

Statsgarantien er beregnet til ca. 4.1 milliarder kroner og omfatter blant annet sikkerhetsbudsjett og infrastrukturtiltak, særlig i forbindelse med Paralympics.

Helomvending

At den italienske regjeringen ønsker å gi statsgaranti kom overraskende på mange.

Senest i september i fjor ga Giorgetti signaler om at den en italiensk OL-søknad ville skrinlegges, etter at Torino, som var den opprinnelige italienske kandidaten, trakk seg.

Italia har hatt vinter-OL to ganger tidligere: Cortina i 1956 og Torino i 2006.

Fristen for å gi statsgaranti er 12. april og etter dagens annonsering seiler Milano og d’Ampezzo opp som favoritter til å få lekene i 2026.

Sjarmerende svensker uten garanti

Forrige måned var IOCs evalueringskomité hos de svenske søkerne og selv om IOC ble imponert av det svenske OL-prosjektet, kunne ikke den svenske kultur- og demokratiministeren Amanda Lind love en svensk statsgaranti.

IOCs er desperate etter å få konkurranse mellom de to kandidatene og IOC har sagt at de kan utvide fristen om å gi statsgaranti til 24. juni.

Lovnaden om en italiensk økonomisk garanti for lekene i 2026 kommer mindre enn en måned etter at den italienske presidenten Sergio Mattarella ga sin fulle og hele støtte bak en italiensk søknad.

Den siste tiden har også visestatsminister og innenriksminister Matteo Salvini gitt sin støtte til et nytt OL på italiensk jord.

LES OGSÅ: Syv ganger lykke for Sverige?

Likte du artikkelen? Gi et frivillig bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675.

Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
- Annonse -
Vil du annonsere her?

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT