Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Dopinglege utkledd som skiturist i Seefeld

Antatt hovedmann

Mark Schmidt er den antatte hovedmannen bak den enorme dopinskandalen som nå rulles opp i Tyskland og Østerrike.

Schmidt har vært i flere avhør hos tysk politi, som raidet kontoret hans i den tyske byen Erfurt. Der beslagla de 40-60 blodposer og skal ha fått navnene til så mange som 100 utøvere som har vært eller er hans klienter.

– Vi har overvåket hvert skritt, 24 timer i døgnet, syv dager i uken i lengre tid, sa etterforskningsleder Dieter Csefan i sitt første intervju etter pågripelsen.

Saken fortsetter under bildet.

Her blir Mark Schmidt arrestert av tysk politi på sitt kontor i Erfurt.

Omfattende overvåking

Tidligere der det kjent at denne overvåkingen viste at Schmidts far, Ansgar Schmidt, dro til Seefeld med blodposer. Nå forteller Czefan til østerrikske APA at Mark Schmidt selv skal ha vært i Seefeld for å gi instruksjoner til utøvere som var hans klienter.

Den østerrikske langrennsløperen Max Hauke, som er en av fem utøvere som til nå er arrestert, og som ble tatt på fersk gjerning da han injiserte eget blod på rommet sitt i det som i ettertid er kalt «dopinghotellet» i Seefeld, skal ha hatt direkte kontakt med Schmidt i Seefeld før 15 kilometeren. Schmidt skal også ha hatt tilsvarende avtaler med andre utøvere, ifølge Kronen Zeitung.

Den samme avisen har tidligere skrevet at Schmidt og hans mor (Heidrun), som også er idrettslege, har oppgitt at de har det medisinske ansvar for svømmere, syklister, fotballspillere, håndballspillere og friidrettsutøvere.

Heidrun Schmidt, som i likhet med sønnen har sin praksis i Erfurt, skal ikke være mistenkt i dopingsaken.

Flere skandaler i en

Tidlgere er det blitt kjent at den østerrikske skipresidenten
Peter Schröcksnadel skal ha festet med den tidligere dopingutestengte østerrikske langrennsløperen Christian Hoffmann. Ifølge den tyske journalisten Hajo Seppelt skal Hoffmann ha overlevert blodoverføringsapparatet som Schmidt bruker til den tyske legen.

Mark Schmidt skal sammen med sin mor også ha fungert som medisinsk ansvarlig for det regionale idrettsforbundet i Thüringen, men ble fratatt lisensen med umiddelbar virkning etter at han ble tiltalt for å være hovedmannen bak dopingen i Seefeld.

Schmidt var tidligere lege for sykkellagene Gerolsteiner og Milram. I 2009 anklaget proffsyklisten Bernhard Kohl ham for å ha prøvd å overtale ham til å benytte bloddoping

Mandag fortalte den tidligere danske dopingtatte sykkelrytteren Michael «Kyllingen» Rasmussen, at han var sikker på at det er det samme blodoverføringsapparatet han brukte da han var sykkelrytter, som ble beslaglagt i Seefeld.

LES OGSÅ: Doping i Seefeld – alle bør IQ-testes.

LES OGSÅ: Dopingtatt østerriker vant sitt første skirenn for tre uker siden.

LES OGSÅ: Her fester den østerrikske skipresidenten med dopingutestengt rett før doping-razziaen

Det er mulig å gi et bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675. Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no
- Annonse -
Vil du annonsere her?

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT