Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Lagerbäck har en plan!

- Annonse -

Svensken som tidligere har vært landslagstrener for Sverige, Nigeria og Island og som selv sier at han egentlig burde gått av med pensjon viste seg fram på en helt annen måte enn det vi er vant til med hans forgjenger, Per Mathias Høgmo.

Ikke bare fikk han Nils Johan Semb til å blomstre på podiet sammen med Svein Graff og den nye assistentreneren Per Joar Hansen, borte var også alle flosklene og vanskelige ordene som selv den forrige landslagstreneren selv ikke forsto.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som ble sviktet av den forrige ledelsen i NFF og som måtte se seg selv satt på sidelinjen da Per Mathias Høgmo ble ansatt, var klar og tydelig da han fortalte om rammene for landskampene i en travel terminliste, før Lagerbäck – med engelske powerpointslider – fortalte om sine prioriteringer siden han ble ansatt som norsk landslagstrener og om hva han og hans støtteapparat tenker å gjøre fram mot Nord-Irland-kampen. Jeg hørte ikke Nils Johan Semb si «i forhold til» en eneste gang. Det er i seg selv en god start.

Troppen til Lagerbäck kombinerer rutine med nye fjes. Rune Jarstein, Tore Reginiussen og Stefan Johansen representerer rutinen i laget, mens debutantene Gustav Valsvik og Sander Berge viser at den svenske nestenpensjonisten ønsker å sikre etterveseksten på landslaget. Det er vel lave odds på både Jarstein og Johansen om å bli Lagerbäcks nye kaptein.

Og skal vi tro på Lagerbäck når han sier at alle som er tatt ut i troppen har en reell mulighet til å spille kampen mot Nord-Irland ligger det også til rette for en etterlengtet debut for en spiller som Sander Berge. Med fem RBK-spillere i troppen legger han også opp til det trygge, men åpner samtidig opp for spillere som har vært skadet en stund.

På spørsmål om hvorfor han ikke tok med seg Martin Ødegaard fremhevet han spillerne han hadde tatt ut og at Nord-Irland ikke var Ødegaards kopp med te. Ingenting ble pakket inn i bomull eller akademiske resonnementer. For Lagerbäck er ærlighet viktigst.

En god pressekonferanse er ingen garanti for et godt resultat i Belfast, men det gir oss i hvert fall grunn til å konsentrere oss om innholdet på pressekonferansen og ikke på hvordan ting blir sagt. Lars Lagerbäck fikk alle rundt ham til å skinne på dagens pressekonferanse, vi får håpe han gjør det samme med spillerne han plukker ut når kampen nærmer seg.

Med tabellposisjonen Norge har i VM-gruppa (nest sist, bare foran San Marino) har Lagerbäck ingenting å tape, bare noe å vinne. Det gir i seg selv selvtillitt.

Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT