Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Riis til dansk TV2

- Annonse -
Bjarne Riis burde vært kastet på hue og ræva ut fra alt som har med sykkelsport. De gangene han får mikrofonen opp i ansiktet og tv-kameraet mot seg så bør det være for å legge alle kortene på bordet og vise litt mer anger for det han har gjort. Istedenfor ønsker dansk TV2 å glatte over alt han har gjort ved å bruke ham som sykkelekspert under årets Tour de France.
Utrolig. Det er nesten ikke til å tro bare et par uker etter at Antidoping Danmark og Danmarks idrettsforbund la fram rapporten som var det reneste karakterdrapet på Bjarne Riis. Konklusjonen i rapporten er at Riis sammen med andre korrupte sykkelledere har bygget opp egne lag, ja kanskje hele dansk sykkelsport, med doping. Som ekspert i doping burde han heller reist land og strand rundt og sett alle dem han i flere tiåar har lurt og sagt unnskyld.
Som studioekspert i dansk TV2 slipper han å se noen andre i øynene enn dem som ikke bryr seg om doping. The road show must go on, skal vi tro dansk TV2.
Pytt pytt? For det er nettopp det Bjarne Riis vil – han vil legge fortiden bak seg, si pytt pytt og gå videre. Og det får han lov til av dansk TV2 , kanalen som også var først ute med eksklusivt intervju med den danske svindleren kun et par dager etter den knusende danske dopingrapporten. Skulle nesten tro at det var avtalt spill?
Eksklusivt sludder. Både intervjueren og intervjuobjektet oppførte seg ynkelig. Journalisten ga opp for å få noe som helst ut av Riis og Riis selv ba alle som ønsket å vite hva han egentlig mente om å lese rapporten. Sikkert i håp om at ingen gidder. Dette var eksklusivt sludder.
Media en del av problemet. Og det ser ikke ut som dansk TV2 har lest rapporten og heller ikke bryr seg. Det vi kan håpe på nå er en egen undersøkelse og analyse av medias rolle i dopingens historie. Slik dansk TV2 opptrer i denne saken – i likhet med mange andre medier i utlandet som har sykkel på programmet – viser at media er en del av dopingproblemet.
Dansk lettsindighet. Også i media må dopingproblemet tas på alvor – både når det gjelder undersøkende journalistikk og når det gjelder å kaste ut dem som uten tvil har bidratt til å ødelegge idretten. Det alvoret viser ikke dansk TV2 i denne sammenheng.
Journalist og kommentator, Idrettspolitikk.no

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT