Israel får spille fotball som vanlig til tross for massiv krigføring på Gaza, mens Russland er utestengt fra alle UEFA og FIFA-turnering på grunn av sin krigføring i Ukraina.
Gaza og Ukraina ble ikke nevnt en eneste gang fra podiet på kongressen. Heller ikke moteordet bærekraft (sustainability) ble nevnt.
Det skapte litt forvirring da Ceferin henvendte seg til en av delegatene og lurte på om han hadde et spørsmål. Det så ut som han rakk opp hånda. Det viste seg ikke å stemme, han hadde bare klødd seg i hodet.
Under kongressen kom det ikke ett eneste spørsmål fra salen, ingenting ble diskutert og ingen forslag ble fremmet fra noen av de 55 nasjonale forbundene som var til stede.
I det øverste politiske organet i europeisk fotball er man ikke interessert i åpen debatt. Det tar unødvendig lang tid og det kan skade din egen posisjon.
Men under overflaten ulmer storpolitikken. Det var avstemningen til UEFAs eksekutivkomité (styre) et godt eksempel på.
Det ble avholdt tre forskjellige valg til UEFAs styre.
Lise Klaveness ble klappet inn som den eneste kandidaten til den ledige kvoterte kvinneplassen.
Hun ble faktisk klappet inn to ganger – til stor munterhet for UEFA-presidenten – fordi alle klappet etter at de hadde stemt over om de bare kunne klappe henne inn. Og så klappet de henne inn.
Så var det valg til syv fireårsplasser i UEFAs styre. Der var det elleve kandidater. Opptellingen tok så lang tid at mange av delegatene fryktet at de gikk glipp av lunsjen.
Med nordiske øyne var resultatet av dette valget en suksess fordi den finske fotballpresidenten, Ari Lahti ble valgt inn.
Det betyr at det nå er tre nordiske representanter i UEFAs styre: Jesper Møller fra Danmark, Ari Lahti fra Finland og Lise Klaveness fra Norge.
Men det var valget til de to toårsplassene til styret alle var mest spent på. Der stilte fem kandidater og to av dem var den ukrainske fotballegende og fotballpresidenten Andrej Sjevtsjenko og den israelske fotballpresidenten Moshe Zuares.
Som Idrettspolitikk.no har opplyst om tidligere var det i forkant av kongressen lansert en massiv svertekampanje mot Sjevtsjenko, både fra russiske interesser, men også av ukrainske fiender av fotballegenden.
I forkant av kongressen sirkulerte det blant annet et brev med svært grove beskyldninger mot Sjevtsjenko.
For dem som kjemper for at Russland skal tilbake i varmen igjen, er det dumt at det sitter en ukrainer i styret. Da opptellingen var ferdig, kunne de puste lettet ut. Sjevtsjenko fikk bare 15 stemmer og endte på fjerdeplass.
En som kunne juble var Israels fotballpresident Moshe Zuares som fikk 31 stemmer, bare en mindre enn den spanske kandidaten, og endte på en solid andreplass. Han skal nå sitte to år i samme styre som Lise Klaveness.
Det er viktig for Israel å ha en representant i UEFAs styre, blant annet på grunn av spørsmål om hva som er forskjellen på krigen i Ukraina og Gaza.
Kommentaren fortsetter under bildet.

Flere kilder fortalte til Idrettspolitikk.no at Zuares hadde reist på besøk til over 40 land og fotballforbund i forkant av kongressen for å samle støtte om sitt kandidatur. Det ga resultater.
Valget av Zuares og avvisningen av Sjevtsjenko viser at svertekampanjer og lobbyvirksomhet funker.
Selv om Aleksander Ceferin sier at han ikke ønsker å snakke om politikk, står han og UEFA overfor store politiske beslutninger i tiden som kommer.
Og de slipper ikke unna Gaza og Russland uansett hvor lite lyst de har til å snakke om det.
Det palestinske forbundet har henvendt seg til UEFA og bedt dem om å legge press på FIFA for å sanksjonere Israel. Det hadde vært interessant å høre Klaveness og Zuares diskutere dette på UEFAs neste styremøte.
I tillegg øker presset på for å invitere Russland inn i varmen igjen. I sin hilsningstale til kongressen sa FIFA-president Gianni Infantino rett ut at han ønsker Russland tilbake så raskt som mulig.
Så får vi se hvor lenge dette argumentet holder når nye svertekampanjer og lobbyvirksomhet tar til igjen.