Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Antidoping Norge plukket Jørgen Juve ut i dopingkontroll – døde i 1983

Antidoping Norge dukket tirsdag uanmeldt opp for å ta tester av landslagsspillere i fotball. Flere avdøde stjerner, blant dem Jørgen Juve og Einar Gundersen, var plukket ut til kontroll.

Det fortalte landslagssjef Ståle Solbakken på onsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

– Vi hadde besøk av Antidoping Norge i går. Følgende spillere ble tatt ut til test: Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oscar Bobb, Einar Gundersen og Jørgen Juve, sa han og fortsatte:

– Da begynner jeg å lure. Det var navnene som ble lest opp, og det var seriøst. Så vi måtte ringe Antidoping Norge og spørre «Er det skjult kamera, eller?».

Jørgen Juve er tidenes mestscorende landslagsspiller med 33 mål. Han døde som 76-åring i 1983, mens Einar Gundersen står med 26 scoringer og gikk bort i 1962.

Haaland har nest flest fulltreffere for A-landslaget med sine 31.

– De hadde tatt spillere øverst fra toppscorerlista og lagt på noen andre navn etterpå, forklarte Solbakken.

– Så Einar Gundersen og Jørgen Juve ble innkalt. Det var litt sent. Negative tester på dem begge, sa Solbakken til latter i salen.

NTB har vært i kontakt med Antidoping Norge og får opplyst at det jobbes med å klarlegge hva som skjedde da Juve og Gundersen havnet på listen over spillere som skulle testes tirsdag.

Det kan også nevnes at Oscar Bobb ikke er med i den norske troppen til de kommende nasjonsligakampene mot Kasakhstan og Østerrike. Manchester City-stjernen er skadet og blir borte fra fotballen i lengre tid.

NTB- Stian Grythaugen og Bernt H. Brennevann
- Annonse -

Related Articles

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG OSS

1,307FansLik
3,535FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT